Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Vladmir avatar Vladmir 2 Точки

Задължително ли е участието в екипен проект за успешно преминаване на курса?

Предварително се извинявам ако темата е вече обсъждана на петъчната лекция (ако е имало такава, защото не въждам все още видео).

До колкото разбрах от видеото за откриване на Java курса, за протичащия паралелно курс Teamwork and Personal Skills няма да има изпит, а защита на екипен проект. При положение обаче, че включването в екипен проект не е задължително, това означава ли, че ако не участвам няма как да взема кредитите от този курс?

0
Teamwork and Personal Skills
vaseto_v avatar vaseto_v 50 Точки

Доколкото знам, оценката от курса е 50 % домашни и 50 % екипен проект.  В една стара лекция обясняваха, че ако не участваш в екипен проект, а направиш всички домашни може да вземеш курса с 3ка. И обратното - ако направиш проекта и не пишеш домашни пак може да вземеш курса с 3ка. Но това както казах, го гледах в старо видео. Би трябвало и сега да е така.

0
GerganaYord avatar GerganaYord 78 Точки

След като има опция да се избира дали да участваш в екипен проект или не, то теоретично курса трябва да може да се минава и без участие в екипен проект. Екипният проект обаче е цели 50% от оценката, останалите 50% са от домашните, има и бонус за присъствие (но не и за онлайн студентите), както и за форумна активност. При всичките бонуси обаче, според мен няма как без екипен проект да завършиш курса с повече от 3-3,50, може би максимум 4ка, ако скалата бъде понижена заради ниско средно ниво на курсистите. 50% от оценката е твърде много според мен, за да си позволи човек риска да не участва в екипен проект, за разлика от примерно курса по Джава, където и без 10те % за отборния проект човек пак може да се представи добре на курса.

1
martinski avatar martinski 66 Точки

Курса ще го минеш без екипен проект,но със ниска оценка.Ако се бориш за успех и кредити е желателно да се включиш.Заданието не е никак сложно ,така че няма какво да губиш, а и ще сте екип .

0
liqueur avatar liqueur 0 Точки

Сигурно няма да е сложно заданието и всеки, който има желание ще се справи. Забелязах обаче в програмата на курса, че защитата се пада в делничен ден, през работно време. Ако се включа, предполагам ще ме разпределят с други онлайн студенти. Щом сме онлайн или работим, или не сме в София. Какво ще стане, ако имаме желание, положим усилия, а накрая няма кой да отиде да защити проекта? 

0
raging avatar raging 92 Точки

Има и online защити :)

0
gabi.ivanova avatar gabi.ivanova 370 Точки

Достатъчно е само един човек от екипа  да отиде на защитата. Може и по скайп, ако никой няма възможност да присъства.

0
a.beshovishki avatar a.beshovishki 79 Точки

Аз попитах лектора за това и ми каза че няма да влияе на кредитите а само на оценката ако не участваш.

 

1