Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
LittleZombie avatar LittleZombie 30 Точки

Относно решаване и оценяване на домашните

Здравейте!

Въпросът ми е следния: Когато решаваме домашните от Java Basics, задачите, които са със звездичка, отново ли не са задължителни, както беше при Programming Basics курса и отново ли не трябва да се взимат предвид при оценяването?

0
Java Advanced
LittleZombie:
Получен отговор.
Alex0101 avatar Alex0101 373 Точки

Също към въпроса искам да добавя, каква е конвекцията за качване на домашното- само .java или целия проект?

0
Ivanov.Ivan avatar Ivanov.Ivan Trainer 558 Точки

А на твоя все още нямам отоговор :)

0
LittleZombie avatar LittleZombie 30 Точки

Задравей!

Днес по време на лекцията този въпрос се изкоментира и отговорът беше, че е по-добре целия проект да се архивира, а не само .java файловете. Изключение прави папката out(при Intellij) Тя не е необходима. Не знам как се казва тази папка при другите IDE-та.

2
21/03/2016 20:14:51
mgerin avatar mgerin 4 Точки

По принцип е желателно да бъде качен целият проект (без папка out, за да се намали големината на архива). По този начин се презастраховаш за това как ще те оценят другите. Защото най-лесно и сигурно е просто да цъкнат 2 пъти на *.iml файла и да им се стартира директно в IntelliJ. По този начин избягваш ниски оценки с коментар: "Задачите ги няма или не се стартира нищо".

1
21/03/2016 20:17:04
Ivanov.Ivan avatar Ivanov.Ivan Trainer 558 Точки

Отговорът на твоя въпрос е ДА :)

Успех

2
TihomirDimov avatar TihomirDimov 161 Точки

По-рано оценявах домашни като създадох проект (chеckHomeworks) и копирах .java файловете от съответното домашно в src папаката на проекта, проверявах и триех след това за да не обърквам различните домашни. По мое мнение качването само на .java файловете е достатъчно. Нямах проблеми с проверявянето по този начин

2
IskrenPenev avatar IskrenPenev 177 Точки

Когато е качен целият проект просто една идея по лесно за проверяващия. IDE-тата са достатъчно удобни за пренасяне на един проект от едно IDE в друго. С целият проект директно затваряш едното домашно и импортваш следващото. Така или иначе в момента домашните може да ги провериш от към синтаксис и в notepad+.

0
Pete1 avatar Pete1 56 Точки

Здравей ! Задачите със звездичка не са задължителни, като цъкнеш на "Оцени домашно", под прозореца, където можеш да напишеш даден коментар за конкретното домашно пише: "Задачите със звездичка/и (*) не са задължителни и НЕ трябва да оказват отрицателно влияние върху оценката." 

2
LittleZombie avatar LittleZombie 30 Точки

В последствие се усетих. Просто се зачудих преди да започна да оценявам домашни и така избързах с въпрос, който беше напълно излишен. laugh

2
Pete1 avatar Pete1 56 Точки

За сметка на това, стана ясно как е препоръчително да се upload-ват домашните, всяко зло - за добро ! :)

0