Loading...
icko2b avatar icko2b 0 Точки

Помощ при домашно

Опитвам се да реша задача в която трябва да направя триъгълник от 55 звездички. За целта трябва да използвам цикъл for, но нещо не мога да се оправя с него. Гледах в интернет, но са дадени примери само с числа, а като напиша * и ми даваш грешка.

Тагове:
ArmenPotourlyan+deleted! avatar ArmenPotourlyan+deleted! 488 Точки

Опитай да използваш new string('*', n) като n е променлива, която задава броя звезди.

0

Извинявам се, но може ли пример да ми дадеш, че не мога да го разбера ?

0
ArmenPotourlyan+deleted! avatar ArmenPotourlyan+deleted! 488 Точки
for (int count = 1; count <= 10; count++)
{
    Console.WriteLine(new string('*', count));
}

Този код ще ти изпише десет реда като на всеки ред броят звезди ще е с една повече. Това е така, понеже променливата count расте при всяка итерация на цикъла с едно (count++).

Ако искаш да рисуваш по конзолата с друг символ, просто вместо '*' ще поставиш желания символ.

new string(символ, брой повторения) генерира низ, който съдържа символа повторен по броя пъти.

1
01/04/2016 19:39:25

Благодаря много за помощта. Опитвам се да ги науча, защото са ми малко по странни. В училище учих Visual Basic и там беше по опростено, а тук е по-сложно, но ще се справя. Благодаря още веднъж!

0
Alex0101 avatar Alex0101 374 Точки

Здравей колега , аз бих подходил по следния начин:

два вложени цикъла - първият за редове , вторият за колони. Идеята е взависимост от реда да печаташ определен брои колони .

0
01/04/2016 23:29:09
EyubDjelil avatar EyubDjelil 9 Точки

Задачата се свежда до написване на два for цикъла. Най вероятно от конзолата получаваш число (нечетно) като размер на целия триъгълник. В зависимост от условието съответно може върха на триъгълника да  е в една от четирите посоки. Но  в общия случай трябва да напишеш 1 for където да изрисуваш символите (било то цифри,букви или специални символи) до върха на триъгълника и 1 for който да изглежда огледално на първия като изключиш върха на триъгълника. Вече дали триъгълника ще е пълен със символите или ще е празен вътре това не би трябвало да те затрудни.

0
01/04/2016 23:03:27
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.