SoftUni 3.0 и курса Programming Basics / Fundamentals
Здравейте, доколкото разбирам от последните промени в сайта, входното ниво ще обхваща само Coding 101 (който сега е наречен Programming Basics) и ще е 2 месеца, а не 4 заедно Coding 101 + старият Programming Basics както ни беше представено.
Това означава ли че реално старият Programming Basics ще бъде наречен Fundamentals и ще бъде добавен във Tech Module? Понеже от снимката долу се вижда, че в Tech Module-a вече има 5 курса, а не 4 както ни беше представено?
Ако съм разбрал правилно и съм прав мисля, че това не е много добра идея понеже всички текущи студенти, които искат да минат Tech Module-a за да се ориентират в избора си на професия ще трябва да минават отново (новия Fundamentals a.k.a стария Basics) за да си завършат нивото.
За да не стане объркване ще обясня как ги виждам преразпределенията и смяната на имената на курсовете.
Старо име | Ново име |
Coding 101 | Programming Basics // Entry Level, влиза се с изпит подобен на досегашния "междинен изпит" |
Programming Basics |
Fundamentals // леко променен Basics, който влиза в Tech Module |
Именно, точно това имах в предвид, че не е добро решение. Сега всички, които сме минали Programming Basics както си беше преди ще трябва пак да го учим ако искаме да вземем Tech Module-a, което според мен е абсурдно. Също така на самото представяне, което ни направиха на 9 март Coding 101 и Programming Basics бяха в Entry Module-a.
За тези, които вече сте минали Programming Basics програмата е без Fundamentals. Промените са само за новите групи след Март месец. Аз така го разбрах.