изпитна задача Pairs
Здравейте, искам да попитам за една задача Pairs от 2014 година. Направих го решението, но ми излизат 75 в место 100 точки. Свалих тестовете и видях, не съвпадат с очаквания output на някои от не-нулевите тестове. Ще съм ви благодарен, ако разберете какъв е проблрема.
Ето го решението https://github.com/Mechoboy90/Pairs/issues/1
Между другото искам да вметна че по мой наблюдения, доста често правим грешки именно за това че не разбираме какво точно се иска в задачите. Тоест не че не са добре обяснени, а според мен просто избързваме и не четем внимателно условието.
Казвам го защото и аз доста често започвам да пиша, като си мисля че знам какво правя, а после разбирам че правя различно нещо от това което се иска в задачата(не че го правя грешно, просто е различно). Така е и в този случай според мен.
Абсолютно съм съгласен с теб колега! Доста често ми се е случвало като бързам и да правя някакви неща, които не трябва да са така, понеже не прочитам условието до край, но ми се е случвало също така и условието е да написано малко по-замотано (нарочно може би) и да изпадам в ситуация, където да не мога да разбера къде греша. Както и да е. Съвета ми към колегите е, ако нещо не работи и не можете да откриете къде ви е грешката, прочетете условието няколко пъти и се опитайте да вникнете в него.
Хубава вечер!