Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
achebg avatar achebg Trainer 387 Точки

[AngularJS] Удължен срок за курсов проект - защита на 08 май 2016

Здравейте,

 

Благодаря на всички за обратната връзка по проекта, по който работите в курса JS Frameworks with AngularJS.

Ето малко информация от екипа:

  • Днес обновихме заданието и вече имаме финално задание за проекта. Качено е страницата на курса. Можете да го свалите от тук
  • Датата за защита се запазва на 23 април 2016.
  • Добавяме нова дата за защита на 8 май 2016 от 10:00. Осъзнаваме, че ви забавихме с началото на проекта и затова ви даваме допълнително 2 седмици. Всеки ще може да избере на коя дата му е по-удобно.

Оставаме на разположение за допълнителни въпроси тук, другите теми ще ги заключим.

Едит: старата дата за защита остава и добавяме 8 май.

Тагове:
15
JavaScript Applications 11/04/2016 18:38:28
Extensa avatar Extensa 6 Точки

Здравете,

Доколкото разбирам от условието, след успешна регистрация, потребителят трябва да бъде логнат и препратен към дашборда. Това как трябва да стане, след като отговора от сървъра е само 200 ОК? smiley

0
Reath avatar Reath 188 Точки

Въпрос на имплементация при клиента е при цъкане на бутончето за регистрация да се изпрати заявка към сървъра за регистрация, ако има проблем да се върне грешката при регистрация, при успешна регистрация да се прати нова заявка за вземане на token и след вземането му той да се запише някъде и юзъра да се препрати към дашборда.

Сървъра се грижи единствено да върши нещата, които са описани като endpoint-ове. Endpoint Register не се интересува от това да препраща към дашборд, него го интересува единствено да се опита да регистрира user, при грешка да върне грешка и при успех да върне успех (Status Code 200), за да може клиента, който е пратил заявка към сървъра да знае да продължи напред със стъпките

2
Jinjaar avatar Jinjaar 347 Точки

След като се регистрираш успешно 200 OK автоматично трябва да редиректнеш към дашборда където трябва да изкараш информация в зависимост от това с каква роля е юзъра. Съответно информацията ще е различна за админ и обикновен юзър.

1
Extensa avatar Extensa 6 Точки

Благодаря за отговорите. Сега се усетих какво и как трябва да се свърши. Мисълта ми одеве беше, че сървъра при успех трябва да върне и AccessToken както при kinvey. Просто не съм си задал въпроса правилно.... 

0
11/04/2016 17:59:05
enevlogiev avatar enevlogiev 1167 Точки

А как разбираме какви са ролите на юзъра? api/token връща access_token и нямам намерение да го декриптвам. Има ли роля Project Lead или трябва да правя някакви други проверки?

1
11/04/2016 17:50:51
Reath avatar Reath 188 Точки

Обновихме back-end-а с нов endpoint GET Users/me, който връща дали текущия user е админ заедно с id-то му. Това дали има правата Project Lead е изцяло до това да се направи сверката какво е LeadId-то на текущия проект и какво е id-то на текущия юзър.

4
enevlogiev avatar enevlogiev 1167 Точки

Чук.

1
gartin avatar gartin 73 Точки

Какви са възможностите за друга дата за защита? 
23 Април беше определена преди доста време и съм си планирал пътуване, което няма да приключи преди 12 Май.

Възможно ли е да се явя на 23 Април или след 12 Май?

0
achebg avatar achebg Trainer 387 Точки

Ще имаш възможност да се явиш на защита на 23 април.

Допълнително курсът ще има поправка на 13 май.

 

2
SPPetrov avatar SPPetrov 43 Точки

Здравейте, хубаво ще е да ни направите едно ново видео с разяснения относно проека, и екраните, заявките, както е направено в предишните инстанции /доста детайлни са обясненията/. Това с видеото от откриването е доста общо не мислите ли? Не е нужно да гадаем от къде , какво се случва, а едно нормално разяснение как се случват нещата. Все пак има и много хора които са онлайн....  

Благодаря предварително.

10
swixigar avatar swixigar 6 Точки

продължавам да откривам едни тънки пръднички от типа
get projects/:id връща

"Lead":{"Id":"someId","Username":"someUsr"}

put projects/:id очаква

"LeadId":"someId"

бива ли значи.. indecision

-2
12/04/2016 01:38:36
Reath avatar Reath 188 Точки

При get системата връща обекта Lead, за да е по-улеснена визуализацията (не да трябва отделно да се прави заявка, за да се вземе username-а на юзъра. При put & post системата единствено я интересува id-то на лидера на проекта, на нея не и трябва username-а му.

Не разбирам какъв е проблема?

0
EBojilova avatar EBojilova 330 Точки

В предната тема, в един от отговрите на Агел прочетох:

''Здравей,.....................

Относно екраните - те са в отделна папка с изображения и дори готов HTML.''

Какво означава готов HTML- има дадени готови темплейти ли? Ако да, къде се намират, че не ги намирам в архива, като сваля заданието?

С готовата колекция за Postman си е улеснение, за което благодаря.

0
12/04/2016 18:59:07
aanguelov avatar aanguelov 219 Точки

Eкраните с готовия хтмл ги имаше в папката с предишното задание, сега в новата папка ги няма.

1
DiyanTonchev92 avatar DiyanTonchev92 231 Точки

A да ги използваме ли готовите html темплейти, от предишното задание, или да заминават в коша? Гледам малко по-различни са картинките в новото задание. В смисъл такъв, ние винаги можем да копираме и преправяме от тях, но не участват вече в самото задание, нали?

2
12/04/2016 20:01:13
Reath avatar Reath 188 Точки

Примерните html темплейти са премахнати понеже се направиха нови темплейтни screenshot-и. Никой не ви задължава да следвате какъвто и да било темплейт, не е необходимо апликацията ви да прилича на примерната дадена. Снимките са изцяло за да успеете да придобиете представа как би могло да изглежда цялото нещо, но не ви задължават да ги следвате при създаването на вашия дизайн.

3
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

На предното издание помня, че имаше нещо като бонус за хората, които се явиха на първата дата (или нещо като санкция за тези от втората, както и да е). Причината беше разликата във времето, което е налично за едните и за другите, а то не е малко - почти двойно повече. Въпросът ми е - има ли подобни разлики и сега ако човек реши да се яви на първата или на втората дата? 

1
achebg avatar achebg Trainer 387 Точки

Предвид забавянето на бек-енда изтеглихме датата на 8 май, но се оказа, че някои хора са планирали вече на 23 април. Всеки, който иска да защити на 23 април, ще може да го направи, но няма да има бонус.

1
EBojilova avatar EBojilova 330 Точки

Сега погледнах датите на поправките. Аз до момента мисля да се явя на 2 дати за повишителен- Web fundamentals и JS basics, но те се явяват преди 08. Май

Така или иначе ние ще имаме доста дълго прекъсване на обучението си, заради новата проргама. Възможно ли е и поправките да се разместят през 1 седмица след 08.Май?

 Със сигурност много повече хора ще се явят, тъй като ще имат възможност да се подготвят.

5
12/04/2016 23:15:21
achebg avatar achebg Trainer 387 Точки

Здравей,

Още не сме финализирали датите на поправка, ще получите мейл с конкретни дати. Най-вероятно ще бъдат след защитата по този курс.

3
villyjord avatar villyjord 174 Точки

Ако датите още се обмислят, хубаво би било да има между 8-ми (последната дата на редовен изпит от модула) и първата поправка една семица почивка, каквато е била практиката досега. Т.е. поправките да бъдат от 16-ти нататък. Отделно ако има три поправки в една семица, мисля, че хубаво би било 2 от тях да са събота и неделя. Това е удобство за работещите хора. Отделно хубаво би било поправките да не съвпадат по време (като ден е ок) с друг изпит. Примерно мисля, че фундаменталс ще има поправки пак през май, отделно винаги си текат изпити от изборните курсове. Силно се надявам да може да се постигне това. Най-важно може би е тази свободна седмица след 8-ми да е налице да може хората да се пренастроят.

едит: вдигам този пост като отделна тема за удобство

 

0
17/04/2016 11:44:57
krasimalakov avatar krasimalakov 19 Точки

Не намирам нищо за сървиси (GET , POST и PUT) за Edit User Profile (Route: #/profile).

От заданието: "Users should be able to edit their profile data (name, email, gender, upload profile picture, upload cover picture). Show notification for success or error message."

Не намирам нищо и за сървис за добявяне на label!?!

Какво трябва да се направи?

0
13/04/2016 13:57:24
Reath avatar Reath 188 Точки

Отностно първото: Изтегли условието наново, тази точка бе останала от предишния документ и в последната версия е премахнато.

Сървис за добавяне на label няма. При изпращане на заявка за да кажем нов проект с label x и y, системата вътрешно проверява дали x и y съществуват като label-и в базата, ако съществуват използва тях, ако не - създава ги.

0
GalyaGeorgieva avatar GalyaGeorgieva 88 Точки

При добавяне на нов проект с  [POST] Projects/ едно от полетата е LABEL. Tрябва ли да има autocomplete на наличните в базата labels? 

0
Reath avatar Reath 188 Точки

Да, както е описано в условието, трябва да има autocomplete на label-ите. 

Hint: Използвайте endpoint-а за взимане на label-и по string filter

1
d.roshlev avatar d.roshlev 20 Точки

Здравейте,

Датата за предаване на проекта ще бъде ли удължена до 8.05, понеже гледам, че е до 23.04?

2