Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

supersane avatar supersane 234 Точки

Промяна в графика на СофтУни 3.0

Здравейте, преди всичко поздравления за СофтУни 3.0, мисля, че е наистина голямо подобрение и крачка към едно още по-добро образование. Бях впечатлен от всички промени, защото наистина са в полза на студента и най ми хареса това с кредитите, че ще се изменят спрямо оценката. Отварям темата обаче по друг въпрос. Разликата в графика на курсовете, имам предвид това, че вече няма да е по 2-3 пъти седмично, 50% лекция 50% упражнение, ами ще се разпокъса из цялата седмица и за сметка на това ще заминат домашните. Според мен това не е на добре. Аз лично в СофтУни едни 30% от нещата, които съм научил до момента, то съм ги научил чрез ровене в интернет докато се мъча върху домашно, или дори ровене в интернет по време на изпит. Това беше много ценно измислено, как ние се самообучвахме допълнително с домашните си не просто да затвърдим материала от дадената лекция. Като причина чух, че хората не пишели домашни и щом не пишели упражненията се изместват в клас? Въпроса е защо хората не пишат домашни? Сигурен съм, че 90% от главната причина е мързел. Еми щом ги мързи то проблема си е техен, и ми е ясно, че СофтУни иска да бута максимално много всеки един да стигне до края на обучението си, но някои спират, защото осъзнават, че това не е за тях, а тези които ги мързи да си напишат домашните, представям си някой ден ако отидат на работа. Нещата с упражненията в час са окей, но друго си е да си блъскаш главата сам върху една задача примерно час-два друго е да я решаваш там и след 30 минути да видиш решението дори и да не си успял да я решиш.

Това е вече решено, аз просто изказах мнението си към тази промяна, която ще настъпи. Просто ако е приета да навлезе, заради онези, които ги мързи да си решават домашните, мисля че си бяхме добре, а за тях, те просто нямат работа тук.

Тагове:
22
Въпроси за SoftUni
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5294 Точки
Best Answer

Домашните няма да изчезнат напълно. Просто няма да се разчита на тях, защото 80% от студентите не ги правят (ти си изключение).

  • Ако искаш да си вземеш изпита, ще е достатъчно да си бил на всички занятия и да си работил усилено в клас.
  • Ако се бориш за отлична оценка, ще трябва отново да се ровиш допълнително в борбата да направиш по-трудните задачи накрая.
  • След упражненията в клас ще има и по-трудни задачи за домашно.

Наков

8
17/04/2016 23:13:02
supersane avatar supersane 234 Точки

Г-н Наков, радвам се, че вие също писахте в темата. Основната ми цел беше да дам някакъв feedback, защото виждам, че хората от екипа на СофтУни са "земни" и знам, че този feedback няма да се изгуби някъде по пътя си, както би се случило в някоя държавна институция в България. Хубаво, е че ще се дават трудни задачи за вкъщи. Разбирам, че целта на СофтУни е да дава качествено и търсено от пазара на труда образование за възможно максимален брой хора в България, също така съм изслушал много ваши изказвания по конференции, по телевизии и други, и го правя, защото се вдъхновявам от вас, да работя по-усилено върху развитието си. Ще се опитам да събера като подточки, някои от мислите, които ми се искат да стигнат до вас именно като обратна връзка свързана с нещата, които се случват в академията, предполагам ще има, както негативни, така и позитивни реакции към моето мнение. Преди да започна искам да е ясно, че аз съм повече от доволен от знанията и преподаването, което получавам в СофтУни, и ако това се възприема като критика, то нека да е градивна!

  • СофтУни не е основно училище, тук никой не задължава хората да се записват и да учат на сила. Всеки идва по собствено желание, затова нека СофтУни не измества фокуса от професионално образование към изкореняване на мързела от мързеливите.
  • Част от хората не се справяха с курса Programming Basics, затова курса се разцепи на две части, за да се създаде нещо като още по-плавен преход на предавания материал. Не искам да звуча като всезнайко, но преди да се раздели курса се учиха елементарни неща, не от гледна точка на програмирането ами от логическа гледна точка. Защото ако някой студент не може да изкара 250 точки на изпит от Programming Basics, то той ще гръмне по-рано или късно в обучението си. Както, казах ясно ми е, че целта е да се дават знания на максимален брой хора, но и голяма част не идват тук, защото това ги влече ами, защото чули някъде заплати по 2-3К..и затова не от всеки става програмист, колкото и плавен преход да им предлагате.
  • Дипломата на СофтУни, не се признава от държавата, това определено не е проблем за мен, докато се цени името на СофтУни. На слабите им беше труден Programming Basics - разделихте го на две, на мързеливите ги мързеше да правят домашни - махате ги (ще останат някои трудни задачки за вкъщи). Правите огромни, към тези два вида хора, дано някой ден именно те не "хвърлят" черни точки на името на академията.

Това се сещам в момента, сигурен съм, че са ми идвали и други мисли, които ми се е искало да стигнат до вас, но в момента не се сещам. 
Поздрави,
Ангел!

6
Bogdan1899 avatar Bogdan1899 50 Точки

Мда, по третата точка съм напълно съгласен с теб, дори мисля, че точно така ще стане, ама дано греша, макар че ти сам каза в предния пост как HR - ът ти е споделил, че от други академии излизат по - подготвени!

0
EvgeniyaL avatar EvgeniyaL 35 Точки

Здравейте,

Молга ли да помоля, нивото на задачите в домашните да се доближава до сложността на изпита за конкретния модул. До момента задачите бяха на много по-ниско ниво, от това което се изискава на изпита (поне сппоред мен). Така тези, който наистиана искат да се справят и да станат добри ще си правят домашните. Пък и според мен, колкото по-рано се сблъскаш с конкретен проблем, толкова по-добре за теб. Особенно сега каквато е ситуацията със разликата в сложностите на изпитите Java Fundamentals и Java Basics, щеше да ми е от полза да има повечко задачи със сложността на Fundamentals изпитите.

Поздрави!

4
18/04/2016 13:10:32
Alex0101 avatar Alex0101 374 Точки

Подкрепям мнението ти напълно. Като добавка мога да спомена, че според мен, домашните бяха едно от най- полезните части от обучението в Софтуни. Срокът беше от значение, а хората да свикваха да  работят под график. Оценяването, може би за мен, е било най- ценно, защото те кара да влезеш в главата на колегата и да видиш проблемът през неговите очи. Научаваш са на допълнителни, както синтаксис, така и цели конструкции. 

Упражненията в клас са важни, но съвсем друго е да седиш сам вкъщи и да си блъскаш главата върху даден въпрос. Съвсем друго е да седнеш ден след лекцията, да отвориш първия проблем и да застанеш пред белия лист. Тук всичко зависи само от теб.

Лично аз предпочитам да има упражнения в клас, но да не отпадат задължителните домашни. Даже може да се намали сложността им, или да се отбележат повече задачи със звездичка, като за сметка на това, крайната им тежест да е по-висока. Ако не пишеш домашни да имаш по- ниска шансове за висока оценка. 

 

9
val4o89 avatar val4o89 240 Точки

Колеги, може ли някой да пусне линк към подробната програма (там, където е описан подробно графика с това, колко присъствия ще има на седмица, там където сте прочели за бъдещата практика с домашните...), защото аз намерих единствено новата структура на курсовете. Също се интересувам, някой дали знае кога започва модула С# Fundamentals (интересувам се от точната дата) за да си направя сметката за времето?

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Започва на 16 май. Ще ви обявим програмата с точност когато бъде готова.

1
r3v3nan7 avatar r3v3nan7 365 Точки

Добре де, а защо мислиш че в клас няма да правиш същите неща. В смисъл може би ще ти дадат 1-2 часа сам и с колеги да работиш на място и сам да се мъчиш и да ровиш в интернет. Може би просто сега разликата е, че няма да го правиш у вас примерно ами в университета. Може би са преценили, че когато си в такава учебна среда в университета е по-лесно човек

да се мотивира и да забрави за мързела. Може би ще бъде както сега на лекции... примерно се стига до средата на лекцията и получаваме по 1 час и нагоре сами да решаваме и да търсим информация от нета. Идеята ми е, че може би сега това самообучение , за което спомена просто няма да е вкъщи , а в час. Освен това, когато си в час можеш да работиш в екип и с други колеги и от тях може да научиш също нови неща, да видиш различна логика от твоята направо на място и когато се затрудниш и други да ти помогнат. За последното разбира се ти избираш. Може да не искаш помощ и да търсиш информация от интернет... 

1
mirela95 avatar mirela95 56 Точки

И аз ако може да добавя нещо. Не знам допреди дали е било така написано в сайта, но сега при такси и стипендии за привилегиите на онлайн и присъствените студенти ми направи впечатление, че само присъствените студенти ще получават лицензи за софтуерни продукти, а онлайн студентите няма. Аз съм онлайн студент и досега получавах лицензи. Лично мое мнение е, че това не е много справедливо. Има студенти, които не могат да си позволят да са присъствено, колкото и да им се иска. Да, има такива, които не отделят време, а само се оплакват, но има и онлайн студенти, които отделят цялото си време за обучението си в СофтУни. Не ми е приятно, защото това е все едно - ако имаш финансова възможност ще ти даваме лицензи, ако не - стой си у вас, другите ще имат. Не мисля, че да си онлайн студент е все едно отдаваш по-малко внимание на обучението си, защото аз до такъв извод стигам с тези привилегии. С домашните ще се съглася някак, но сега пък и лицензите... Не ме разбирайте, че ми е за тези лицензи. Интересно ми е защо се прави това разделение. За стипендиите и индивидуалната помощ е нормално ние онлайн студентите да нямаме достъп. 

 Та това е моето мнение, да си го споделя. :)

15
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Здравей,

 

Винаги сме насърчавали това, че човек трябва да отделя по много време, освен предоставеното от СофтУни, за да стане наистина добър. Истината е обаче, че много хора не го правят. За едни е фактор мързелът, а за други - това, че смятат, че времето няма да им се отплати. Пробвали са сами вкъщи, не се е получило и вместо да пробват още - се отказват. Идват само на лекции, после не се справят по изпитите и от тук нататък е ясен пътят.

И двете причини си имат един и същ корен: мотивация. Истината е, че с правилната мотивация всеки може сам да си намери програмата по която да учи, да намери ресурсите за нея и да се научи. Не винаги е имало СофтУни - факт. Обаче малцина го правят. Не се мотивират да го направят.

Това, което правим ние, освен че предоставяме програма съобразена с пазарното търсене е и да предоставим мотивираща учебна среда - място, където има други като вас, което искат да се научат. Място, където има хора, които могат да ви помогнат и евентуално хора, с които впоследствие ще градите заедно професионална кариера или собствен бизнес (а и защо да се ограничаваме само до професионалния живот).

Упражненията в клас по никакъв начин не са заместител на ученето извън клас. Но са един не лош трамплин към мотивацията да учиш и още след 4те часа упражнения. Да, най-вероятно този модел не работи за всеки. Но от това, което видяхме - моделът с 4 часа учене и една седмица самообучение вкъщи - не работи още повече (или работи за по-малко хора).

Докато в предишния модел нямахме какво да предоставим за хората, които не могат да се мотивират сами, сега имаме. Също така за хората, които най-лесно се мотивират справяйки се сами, го предоставяме също - не ги караме да идват на упражнения. Ако средата в университета им се струва неправилна за техния начин на учене, могат спокойно да си останат вкъщи и да се обучават по начина, по който са го правили и преди. Но все пак ще се радваме, ако всеки който има възможност - идва.

Един вид така помагаме и на едните и на другите. Т.е. само разширяваме спектъра, не стесняваме.

 

Поздрави,

Иван

9
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

Аз също бях разочарован, когато чух че няма да има вече домашни.

Упражненията са готини, но не мисля че може всички задачи да се решат на упражнение. Има някои, които ще отнемат 2 дни за най-добрите, но накрая ще се справят с тях и тогава изпитваш сладкия момент, когато си се борил дълго време и си успял.

Преди време бях горд, да кажа на колеги от другаде как по цял ден само пиша домашни и се бъхтя (и накрая успявам). Не отнемайте това на хората, които търсят предизвикателството. В противен случай, в един момент тези хора ще спрат да идват в тази институция и ще търсят по-смислени предизвикателства другаде. 

ОК, правете ги тези неща за упражнение, но според мен трябва да оставяте онези задачки, които наричахте "за шампиони", които да не могат да се решат по време на упражненията, за да има какво да гонят най-целеустремените.

12
13/04/2016 14:37:34
RosenKrumov avatar RosenKrumov 203 Точки

Подкрепям частта със задачите за шампиони - аз също съм имал удоволствието да изпитам този момент след решаване на сложна задача. Не успявах всеки път, но чувството е много яко.

Моето мнение е, че ако тази програма търпи леки промени, които няма да повлияят на основната цел - нека след лекциите вместо файл Домашно да има файл Challenge задачи (нещо от този сорт), които да са незадължителни, но задължително да имат срок  - challenges are priceless

1
13/04/2016 14:46:40
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Трудните задачки ще ги има, просто няма да задължаваме никой да ги събмитва като домашно :) Шампионите вярвам не се мотивират от 5% бонус от домашни, а от самото предизвикателство на задачите.

2
RosenKrumov avatar RosenKrumov 203 Точки

Така е, дреме им на шампионите за бонуса, нали изкарват по 500. Наистина не е нужно събмитването, но трябва да има такива задачи. :)

0
supersane avatar supersane 234 Точки

@RoYaL, имаш право до огромна степен, но нали това не е училище, не сме деца тук на задължително обучение, всеки сам е направил своя избор да е тук, а това тук е именно академия и може би това е най-хубавото. Не трябва ли целта на академията да се придържа към това, хората които я завършат да преминат през яко учене и да излязат вече подготвени да търсят своят кариерен старт. А колкото до корена мотивация, щом човека е решил да е тук, той сам трябва да го намери, защото забелзвам, че СофтУни се старае да бъде максимално гъвкав към начинаещите. Преди време, когато аз карах Programming Basics, не беше толкова разпокъсан на упражнения, на две части, пък част за четвъртокласници. Беше около месец и половина и съдържаше всички основни неща свързани за основите на програмирането и според мен беше достатъчно. От там нататък вече ни очаква толкова много материя за учене, че има цял живот да се учим. Това го обяснявам, защото стигам до следното: На някои им беше трудно курса по basics - СофтУни го направи по-лесен и го разби дори на 2 части, на други или ги мързи да си пишат домашните или нямат мотивацията - СофтУни отново ще се погрижи и на тях да им е добре. Добре, но в крайна сметка не може от всеки да стане програмист и не може всеки демотивиран да му сложиш мотивацията в чиния, ако той сам не поиска да я открие. Нека няма неясности по мнението ми, изключително съм доволен от начина на обучение тук, от лекторите, от изпитите, и научавам много. Просто си мисля, че този подход е пак повече насочен към демотивираните и начинаещите. 

Факт, е че прекъснах ТУ-София, за да отделя нужното време на СофтУни и не съжелявам за постъпката си. Днес се пуснах до ТУ, тъй като имаше нещо като кариерен ден и бях да разгледам какво се предлага. Стигам на "щанда" на Мусала Софт. И човека започва да дава информация на мен и колегата ми, и от някъде изкочи една жена, която предполагам е HR и няма опит в програмирането. Попита ме, какво уча, кой курс съм и т.н и аз й обясних, както стоят нещата и тогава тя ми казва. По-добре запиши друга или още една академия, а не само СофтУни. Като я попитах, защо тя започна да изброява, че програма била разпокъсана, не се давали фундаментални знания, била интервюирала хора от СофтУни и от други академии и тези от Софтуни били по-слабо подготвени, не били добре запознати с ООП и т.н. При, което аз останах едновременно обиден и учуден...Обиден, защото съм студент в СофтУни и мисля, че преподаването от Advanced C# и нагоре е страхотно. Изгледал съм курсовете и по Advanced C# и ООП дори още преди да се запиша, направих си домашните и научих доста неща. Факт е, че слабите студенти от СофтУни създават грешно мнение за академията. Просто нека СофтУни не измества фокуса си към това как да привлече повече хора, а как хората които завършват академията да не оставят в работодателите лошо впечатление за образованието си тук.

ПС: Sorry for the long post. :D

11
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Има няколко проблема тук.

Голяма част от хората, които тази HR-ка е видяла вероятно са изкарали курс или два при нас и после или са се отказали или просто не са успявали да изкласят. Естествено в CV-то им пише, че са учили в СофтУни и когато отидат на интервю гордо парадират, че са наши студенти, защото мислят, че това ще им донесе успех на интервюто.

Резултатът естествено е, че хората добиват лошо впечатление за нашите студенти и съответно обучителния ни материал.

Не разбирай погрешно идеята ни, не се насочваме главно към демотивираните и начинаещи, а в допълнение и към тях. Нашата идея е не да завършат университета 5 човека, но най-добрите в света, а да го завършат колкото се може повече, които са годни да започнат като junior-и или regular-и. А пък би било много хубаво, ако измежду тях са и най-добрите 5 в света.

Учебната ни програма в СофтУни 3.0 е съобразена с пазарно проучване, което правихме месеци наред сред фирми партньори и не само партньори. Това какви технологии търсят, какво ниво очакват от хората и т.н.

Не ни е идеята да подготвяме съзтезатели за олимпиади. Не сме спряли хората, които го искат, естествено. Предоставяме курсове по алгоритми, правим хакатони и олимпиади. Но какво търсят учениците ни главно? Да могат след като излязат от нашия обучителен цикъл да си намерят работа.

В крайна сметка не съм много убеден какво точно е твоето мнение? Искаш да можеш да се блъскаш над проблеми във вас? Ами прави го :) Задачките ги има, те определено не се решават за 4ч. Никой няма да ти се скара защо решаваш reverse-polish-notation задача от първо домашно за стекове например вече 4-ти ден :-) Чувстваш се обиден от това, че като си от силните студенти, трябва другите които са не толкова добри да не продължават заедно с теб в обучителния цикъл? Искаш да си в курс само от най-добрите студенти? Естествен подбор. Към това ли се целиш?

4
supersane avatar supersane 234 Точки

Не искам да съм в курс с най-добрите, нито някакъв естествен подбор, въпреки че ако имаше да бих искал да съм, защото така се дърпа напред. "Чувстваш се обиден от това, че като си от силните студенти, трябва другите които са не толкова добри да не продължават заедно с теб в обучителния цикъл?".  Не съм обиден от това, аз дори не се смятам за добър, но част и от въпроса ти съдържа истината. Защо някой, който не може да завърти цикъл като хората да продължава в следващото ниво? СофтУни има едно страхотно community, всеки е готов да помага. Не мога да кажа нищо повече, за мен системата с домашните ми беше адски мотивираща и полезна, не знам как ще е с тази, ще изчакам да видя, въпреки че все още мнението ми е, че не е редно да отпадат домашните. И наистина, проблема с домашните не беше мотивация, ами мързел. Защото ако си мотивиран да постигнеш нещо в тази академия, то ще си мотивиран да си решаваш всички домашни, ако си мързел.. не е работа на академията да изкоренява мързела от теб. Може би било добре тези упражнения в клас да бъдат за тези, които карат двата подготвителни курса, още тогава да търсят мотивация, пък след това нека пак си има упражнения, нека си останат и домашните дори и да нямат тежест към изпита. Тук трябва да идваме мотивирани, нахъсани, и готови за учене яко, тези неща трябва да сме ги придобили още преди да влезем в академията, това не е естествен подбор. 

3
dunedanetz avatar dunedanetz 5 Точки

Тук и аз бих искал да изложа и моите аргументи. Предполагам си студент, освен да ходиш на лекции други ангажименти нямаш, предполагам? Два дни в седмицата лекции и супер много свободно време за задачи, учене, упражняване и т.н. Което е супер, нали, че имаш толкова много време за самоподготовка и т.н. Но бих искал да погледнеш и от гледната точка на работещия човек, който да речем иска да се преквалифицира, сегашната му професия е неперспективна или просто вече не му харесва да я работи и иска ново предизвикателство. И какво се получава - работиш от 9 до 6 всеки делничен ден. След работа имаш поне още час за някакви домашни битови глупости да свършиш в къщи. След това вечеря и да речем към 8 вечерта вече да седнеш да решаваш някакви задачи... Утрепан от работния ден, изморен и т.н. И особено ако нямаш абсолютно никаква представа от програмиране, повярвай ми, доста лесно можеш да се демотивираш... Дропаутнах от миналата академия просто защото нямах толкова много свободно време за да се подготвя, пък и материята поне на мен ми беше сложна. И съжалявам, но нямах свободното време да търся в интернет нещата, които не знаех, защото бяха прекалено много. То не може на първата лекция Introduction in programming където се показва само един супер прост пример Console.WriteLine("Hello C#!"), а после да се дава домашно където една от задачите се решава с for цикъл... И я гледам тази задача, гледам презентацията, гледам задачата, гледам презентацията и се чудя "Абе аз ли нещо съм се побъркал или това никъде не е обяснено". Ясно е, че трябва самоподготовка. Но още на първия модул, първата лекция да трябва да се самоподготвяш е супер стресиращо за хората с 0 предишен опит... Как да се подготвя сам като нищо не разбирам? Първа лекция ми е това.... Помислете за напълно начинаещите... Това е все едно да отидеш на първия урок по английски език, да ти покажат азбуката и за домашно да ти дадат да упражняваш Past perfect continuous.... Лесно можеш да се демотивираш, повярвайте ми... Трябваше ми една седмица за да схвана тоя фор цикъл... Може би визираш хора като мен, че не ставаме за програмисти, но просто съм на 32, нямам никакъв предишен опит с програмирането, ходя на full time работа и не мога да отделям по 5 часа на ден за да си блъскам главата с една задача... Иска ми се, но няма как... И от тази гледна точка, съм благодарен на академията, че ме улесняват занапред. Съгласен съм с RoYaL, идеята е колкото се може повече хора да схванат нещата, а тези които искат да са най-най-най добрите, никой не им пречи да станат!

3
Bogdan1899 avatar Bogdan1899 50 Точки

Може ли някой от екипа да даде яснота и по въпроса на mirella95 защо няма да има лицензи за софтуерни продукти за онлайн студентите?

Искам да попитам също дали от тези упражнения ще се качват видеа или не?

7
naskodaskalov avatar naskodaskalov 32 Точки

И все пак независимо, че няма да има отделен файл домашни, не мисляц че в проблем всеки като се прибере от лекции/упражнения, да си пререшава нещата вкъщи. Отделно има достатъчно задачи и от минали курсове, които надали всичките ще се решат в залите. Аз лично ще записвам онлайн, защото и подготвителния модул си го карам така и така ми е ок - гледам лекциите по 2-3 пъти ако се налага и всичко се решава и пререшава.

1
pepster avatar pepster 69 Точки

Аз пък не скърбя за домашните! Даже напротив, приветствам премахването им или по-точно премахването на бонусите, които носеха! С тези 5%+5% дето се даваха си бяха здрава досада! Хората масово полагат усилия в предаването /но не в писането/ им и оценяването /но не в проверката/ им. С две думи беше се превърнало в едно голямо "мижай да те лажем". Нека да има задачи за упражнение, който иска да се упражнява. Нека да има възможност и за проверка, който иска да гледа и да се учи от чужд код - да го прави. Обаче да няма бонуси и точки, защото това опорочава цялата история. Така, като получа нечий коментар, ще знам, че той е факт защото човека реално ми е прегледал кода и е имал какво да ми каже, а като отворя да гледам нечий код, ще знам, че човека го е направил сам и го е предал, защото иска да чуе нечие мнение. 

Така си мисля аз, пък кавото дойде - добре дошло :)

4
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.