Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Stoyan.Stoyanov avatar Stoyan.Stoyanov 96 Точки

Покана за участие в отборна работа

Имам няколко въпроса за отборната работа:

1. Как така имаме вариант да избираме, не е ли задължителен елемент?

2. Всички от екипа ли трябва да представят разработеният проект на място в университета?

3. Какво става, ако човек отговори с да, а по някаква причина проектът не може да бъде създаден?

4
Java Advanced
Yulia avatar Yulia 1345 Точки

Точките са най-малкото нещо, заради което си струва човек да участва в отборен проект. Проектите са толкова важни, колкото и изпитите, защото чрез тях се учим на реалната практика. Най-добрите ни проекти са тежестта на CV-то ни (ако сме начинаещи), а приятелствата, които изграждаме с колегите са безценни :) Но всеки може да си има някаква причина да НЕ може да се включи в екипен проект в даден момент. Или да не иска, или да не му трябват... ако му е важно само да си вземе изпитите за сертификати. И затова е избирателно - за да е сигурно, че всеки, който наистина желае да участва, ще допринесе за финалният резултат и няма да дисбалансира "силите" на отбора си с евентуално не-участие.

За представянето на проекта - за онлайн отборите е достатъчно да има поне 1 човек, за присъствено-обучаващите се - не знам. Предполагам, че е желателно да са всички, но не е фатално някой да отсъства.

Ако проектът не може да бъде създаден - никой от отбора не получава точки за участие. Ако някой заяви, че ще участва, но реално се скатава и оставя другите да работят вместо него - тогава този човек получава наказателни точки.

5
Stoyan.Stoyanov avatar Stoyan.Stoyanov 96 Точки

Благодаря за изчерпателния отговор.

Абсолютно съм съгласен, че екипният проект е изключително важен и само бихме спечелили, ако се включим в разработката на такъв - освен чисто практическият опит, който ще получим, ще се научим да работим в екип.

 

Щом ще има контрол над отделните участници и всеки ще получи точки според заслуженото, не би трябвало да има проблеми с изпълнението.

0
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Въпрос:

току-що приех покана за екипна работа, но нищо не се промени! В смисъл къде, с кого и по какво ще работим? Някой знае ли как и къде мога да видя с кой съм в отбор?

0
Plami avatar Plami 373 Точки

До 09.05 трябва да изберем дали ще участваме в екипните проекти и доколкото разбрах от днешната лекция в Петък от SoftUni ще ни сформират групичките. Принципа е хората да се разделят на 4 части в зависимост от успеха на входния изпит и се взима човек от всяка четвърт. Идеяата е да няма групи само от "нинджи", а пък и в реалния живот не си избираш колегите и шефа :)

1