Проверяване на домашни
Здравейте,
аз искам да попитам тези , които сме записани онлайн на курса по QA fundamentals трябва ли да проверяваме домашни на колеги ? На първата лекция беше споменато , че записаните присъствено ще го правят.
Поздрави
Здравейте,
аз искам да попитам тези , които сме записани онлайн на курса по QA fundamentals трябва ли да проверяваме домашни на колеги ? На първата лекция беше споменато , че записаните присъствено ще го правят.
Поздрави
А аз бих искал да попитам има ли вариант за обратна връзка с оценяващите домашните, да се получи нещо като дискусия.
Принуден съм на два пъти да дам негативна оценка на оценката.
Относно Джира домашното ми. Не ставало ясно кой потребител е тестер, кой ПМ и кой - дивелъпър. На тези хора бих искал да кажа: от настройките на юзърите се задават роли в проекта. Там се виждат. А имената са си имена. Не се слага име от сорта на ПешоДивелъпър, ЛенчетоТестер, за да е видно кой какъв е. Другото оплакване, че всички таскове били със статус test completed. Да разбира се, че ще са с такъв статус, за да може да се покаже завършен комуникационно-работен цикъл. Под всеки дефект си има History, в което се вижда кой какво е правил и на кого е асайнато и с какъв статус. И така се проследява целият процес. Преди да стигна до крайния статус, за всеки дефект съм напваил различен път - реопен, он холд, кансъл и т.н.
Ноякой ми спомена, че не съм писал в дефектите средата. Е, това вече е издребняване.
Онлайн студентите също трябва да проверяват домашни.
Благодаря за бързия отговор :)
Къде се вижда какса ти оценили домашното ?
Regards
Само коментара на проверяващия се вижда. Не можеш да видиш оценката, която са ти дали.
Много е тъжно когато човека, който ти проверява домашното разбира по - малко от човека, който го е предал, но какво да се прави такава е системата.
Regards
Рисковете на peer review-то. Ако не е крайно неразбиращ, най-вероятно е научил нещо от твоето домашно, което е хубаво :)
Няма обратна връзка. Можеш само да решиш дали да оцениш коментара като некоректен и неполезен, ако не отговаря на домашното ти. Ефектът ще е само, че човекът, който е проверил домашното ти, няма да получи точки за това.
Така е откакто СофтУни го има и май няма планове да бъде променена системата за оценяване.