Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
LittleZombie avatar LittleZombie 30 Точки

[Homework] Подготовка на CV - структура, добри практики и съвети

Здравейте!

Досега за всяко домашно имаше файл с описание на заданието, но за тази тема освен видео от лекцията няма някакви инструкции как да бъде направено. Това означава ли, че просто трябва да приготвим едно CV, кой както може и да го качим или очакваме някаква информация? А с мотивационното писмо как стоят нещата, тъй като не помня по време на лекцията за CV  да са говорили за него, а пък след това минахме направо на Успешна работа в екип?

Тагове:
3
Teamwork and Personal Skills 15/04/2016 23:05:31
vaseto_v avatar vaseto_v 50 Точки

Аз също се интересувам относно това домашно, пак ли ще се проверява от студенти? Ако е така, аз не бих желал да давам толкова много лична информация. Може ли да се направи някакво примерно CV, за да се покаже, че са усвоени добрите практики с неистински данни вътре?  Добре ще е скоро да има яснота по въпроса, за да може спокойно да работим върху домашното.

4
aruseva avatar aruseva 29 Точки

Предполагам, че отново ще ги проверяваме ние и з си мисля да си подготвя CV-то но вместо тел да напиша само 88888 и така да не посочвам конкретни данни. Нали до сега не се знаеше на кого проверяваш домашното не мисля, че това е важна информация ;) ;) ;)

А на самата лекция нищо ли допълнително не казаха?

Аз съм онлайн и затова питам 

1
aanguelov avatar aanguelov 219 Точки

На нашия курс по TWPS  - May 2015 нямаше оценяване от колеги на CV-та и мотивационни писма, така че споко си пишете нещата. Аз даже моите CV + Cover Letter дето ги предадох като домашно, ги пратих и на една обява за работа, да видя какво ще стане...

0
16/04/2016 19:33:56
ladymira avatar ladymira 5 Точки

Да питам, някой знае ли от къде може да се свали презентацията за лецията "Подготовка на CV - структура, добри практики и съвети"?

До момента не сайта е качено само видеото, а то определено не е с HD качество и изобщо не може да се види какво се прожектира на проектора, почти нищо не се вижда от текста на презентацията.  Онлайн съм не съм присъствала на лекцията и затова ме интересува откъде мога са си я сваля тази презентация.

0
asyadi avatar asyadi 23 Точки

Аз съм присъствена форма и мога да кажа, че особенно важно е да слушаш какво казва лектора. Много от нещата не са поставени на слайдовете, а бяха изказани вербално.

0
vaseto_v avatar vaseto_v 50 Точки

След като си присъствена форма, случайно да си чула нещо по въпроса, който съм задал няколко поста по - нагоре. Ще бъда благодарен ако споделиш някакво инфо.

1
asyadi avatar asyadi 23 Точки

 До vaseto_v - на лекцията нищо не казаха по въпроса за домашното. Даже doc файловете с условията за домашните ги качиха чак днес.

Аз лично не бих сложила лична информация- телефони за контакти, мейли, снимка... Другата информация не мисля, че е проблем, не е толкова лична :)   

0
stela.iv avatar stela.iv 115 Точки

За да не отварям нова тема, пиша тук :)

Колеги, във връзка с платформата Enhancv и въпросното домашно, моля да бъдете коректни с оценяването при проверка.

1.Аз лично все още нямам идея, дали ние ще оценяваме, но се застраховам и не съм сложила личните си данни, като телефон, e-mail, линк и снимка (не съм оставила полетата празни, а са "цензурирани"). Това е с цел коректно оценяване на CV, а не на профила ми в LinkedIn или нещо подобно, а и не ми се иска всеки да има достъп до тази информация. В крайна сметка ни интересува формулировката на CV-то, а не на кой е. 

2. Не успях да сложа и 1/3 от информацията, която бих искала. Причината е, че безплатната опция за използване на платформата е силно ограничена. На този етап аз лично нямам необходимост да заплащам за услугата да си направя качествено CV и за това моето е доста свито.Платформата е страхотна и със сигурност, когато ми се наложи да кандидатствам някъде, където това би се оценило, ще си платя услугата и ще се възползвам на 100%, защото е различно и много добре измислено.

Та... апелът ми е, да вземете предвид тези фактори, когато оценявате домашните на колегите.

Успех!

Поздрави

 

3
LittleZombie avatar LittleZombie 30 Точки

Напълно подкрепям написаното и се присъединявам към апела. В крайна сметка CV-то може да е кратко, но в пъти по-качествено написано от CV,  в което се опитваш да си изсмукваш информация от пръстите само и само за да е по-дълго.

1
20/04/2016 15:23:16