Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
villyjord avatar villyjord 174 Точки

Фронт енд повишителна сесия дати

Ако датите за поправките на фронт енд още се обмислят, както беше писано от Софтуни в предишна тема, мисля, че хубаво би било:

(i) да има между 8-ми (последната дата на редовен изпит от модула - JS frameworks) и първата поправка (html & css) една семица почивка, каквато е била практиката досега. Т.е. поправките да бъдат от 16-ти нататък.

(ii) oтделно ако има три поправки в една семица, мисля, че хубаво би било 2 от тях да са събота и неделя. Това е удобство за работещите хора.

(iii) хубаво би било също поправките да не съвпадат по време (като ден е ок) с друг изпит. Примерно мисля, че фундаменталс ще има поправки пак през май, отделно винаги си текат изпити от изборните курсове.

Силно се надявам да може да се постигне всичко това. Най-важно може би е (i) тази свободна седмица след 8-ми да е налице да може хората да се пренастроят. Има доста време до зaпочването на бекенд, така че има доста буфер налице.

Тагове:
1
JavaScript Applications 17/04/2016 11:46:33
DiyanTonchev92 avatar DiyanTonchev92 231 Точки

Много неща биха били хубави и много неща трябва да бъдат взети предвид, но едно е ясно, че винаги ще има недоволни от датите. Това, което със сигурност ще бъде някакво удобство, е да разберем финалните (ама наистина финалните) дати възможно най-скоро, за да можем всички да си прогнозираме нещата, а не да бъдат постоянно променяни. 

2
17/04/2016 18:51:57
villyjord avatar villyjord 174 Точки

Да, именно. Планирането е много важно и може да се получи домино ефект при лошо такова. Бих добавил, че за него и общата рамка има важна роля, като някаква малка котва и предварителен индикатор. Примерно преди, когато последният курс (JS frameworks) свършваше на 23-ти, човек можеше да очаква 1 седмица брейк и след това поправки от 2-ри до 8-ми май на първите три курса от нивото и после поправки от 9-ти до 15-ти май на последните два курса. Лично така съм си направил графика от януари още. Сега с новата промяна, за да спазваме рамката, би трябвало наистина да имаме това, което пиша, а именно: 

"(i) да има между 8-ми (последната дата на редовен изпит от модула - JS frameworks) и първата поправка (html & css) една семица почивка, каквато е била практиката досега. Т.е. поправките да бъдат от 16-ти нататък."

Бих довавил, че това ще внесе и повече смисъл в поправката на последния курс от нивото (JS frameworks), в смисъл че ще има нужен интервал между редовния изпит и поправката. Отделно ще имаме и един добър времеви буфер от един месец  да си планираме наново нещата с минимални загуби за една поправка, която е обявена сега.

 

0
17/04/2016 19:16:10