Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Quisutdeus avatar Quisutdeus 2 Точки

Върху кой материал ще е приемния изпит след новата програма.

Тъй като не получавам точна и конкретна информация нито от колеги нито от лектори реших да се пробвам да разбера във форума върху кой материал в крайна сметка ще е приемния изпит. Знам само, че на 24 април ще има 2 изпита - междинен изпит за групата от март (coding 101) и  programming for beginners изпит, сиреч от методи насетне .... матрици, обекти, класове..

На лекцията от 03 април 2016, с лектор Здравко Ботушанов ни беше съобщено, че тези които са жзели междинния изпит са приети в Софтуни, при което аз щастлив звъня на телефона за контакт и момичето ми казва съвсем други неща??!!, а именно изпита на 24 април бил задължителен и че не е вярно, че като съм взел междинния съм приет.

Та молбата ми е някой ако е разбрал кой изпит е задължителен, респективно е за прием в Софтуни да сподели.

Още по основния въпрос е: Ако в Софтуни се влиза с programming for beginners, а не coding 101, защо само в judje има задачи, а няма упражнения, които да се решават на лекциите както в coding  101. Нещо яко куза на тази част от курса защотот с часове обясняват какво са матрици, листове методи, обекти и решават някви прости елементарни проблемчета, а на изпита жална ти майка - задачи в пъти по сложни и необяснявани на лекциите. Самия материал не може да се усвои с едно мижаво упражнение преди изпита.

p.s.  Не е нормално според мен да има такава дезинформация.

Тагове:
1
Programming Basics
Thenis avatar Thenis 219 Точки

Тук има отговори на твойте въпроси

https://softuni.bg/forum/9100/informaciya-za-izpita-po-programming-basics-24-april-2016

 

1.     Приемният изпит включва 5 задачи – 500 точки. За да продължите обучението си в СофтУни трябва да изкарате минимум 250 точки:

        а. Явяването на приемния изпит е задължително, ако желаете да се обучавате в СофтУни за напред;

        b. Ако не сте доволени от оценката, изкарана на приемния изпит, може да използвате оценката си от междинния изпит (който се е явил на него). Трябва да имате минимум 300 от 600 точки, за прием като студент в СофтУни;

0
17/04/2016 20:00:38
LiGuru avatar LiGuru 15 Точки

Изпита на 24 е задължителен. Той ще за януарци и мартеници от курсовете coding101. 

Януарци се явяват на изпит за фундаментал. Ако издържат имат много ифове. Директно продължават след Тех модула, избират направление и т.н.

Мартеници се явяват на кодинг101 и ако го вземат, продължават в Тех модула, без право на пропускане.

Въпроса е защо един уж междинен изпит изведнъж се оказа от такова значение. 

Живота е сураф и кураф.

0
borislav9212 avatar borislav9212 745 Точки

От мартенската група(включително) входния изпит в Софтуни е Coding 101. Programming for beginners е част от Tech Moduls, и ако не го вземеш не можеш да продължиш в Professional Modules. За тези от януари и февруари, ако са карали Coding 101 и на Programming for beginners изкарат над 250 точки, могът да изберът по-високият си резултат от двата изпита. А ако не са карали Coding 101 (като мен) сега на 24 за да влезем трябва да изкараме над 250 точки, ако не изкараме, ще трябва пак да се записваме и отначало пак да започнем, само че тогава и  на нас вече входният ще ни е Coding 101.

А за втората част на курса задачите ги няма на word документ, а са в презентацията. Надявам се да съм ти изяснил нещата с отговора ми.

Поздрави

0
Quisutdeus avatar Quisutdeus 2 Точки

Благодаря за отговорите. Имам нов въпрос.

 

Ако се явя на programming for beginners, бил съм на междинен изпит на coding 101 и съм го взел с 400 точки (4 решени задачи) и не изкарам минимума от 250 точки, ще вляза ли с 400 те точки от междинния изпит или не?????

0
ViPeRsA avatar ViPeRsA 189 Точки

Ще влезеш.

0