Loading...
dimityr.jechev avatar dimityr.jechev 198 Точки

Какво става с хората от СофтУни 1.0 през СофтУни 3.0

Здравейте,вчера от получения емайл се получава леко парадоксална ситуация.Нека първо да обясня ,кои сме ние,за да няма пак неразбрали и да ми обясняват глупости.
Ние сме кандидаствали в СофтУни на 19 и 20 декември 2014 година.Започнахме по най-старата програма в модул 1 ,тоест сме минали :
-Java Basic;

-HTML & CSS;

-PHP Basic-който вече не е част от програмата;

-JavaScript Basic;

След това промениха прогамата за СофтУни 2.0 и ние влезнахме в модул Back-End,в който сме минали изпитите:
-Database;

-Database Apps;

-WebServices and Cloud;

-Php web development basic -май малко хора са го минали де

-ASP.NET MVC;

След това продължихме с модул Front-end ,смесен с изпити от Fundamentls ,който не сме взели:

-ООП;

-КПК;

-JavaScript Advanced;

-JavaScript Apps;

-Angular.JS-който караме в момента;

И уж трябваше да си минем Advanced C# ,защото не сме го карали + няколко курса за да завършим.
И в момента идва новата програма и ние получаваме емайл,поради това,че сме минали всичко получаваме "бонуса" да запишем нов модул на половин цена,в който сме минали всичко.
И ако искаме примерно C# Web Developer диплома,в който сме изкарали всички изпити без последните два -Data Structures & Algorithms и Embedded & Mobile,които лично аз бях мислил да си ги запиша дори като избираеми ,ако бяхме по-старата програма.Но в емайла до колкото се разбира ,че трябва запишем C# Fundamentls и след 4 месеца DB Fundamentls ,които пак сме минали.И трябва да минаваме отново материал ,който сме минавали в продължение на 16 месеца,за да дойдат модулите които не сме учили ,и то има колеги,които са минали през Data Structures и Algorithms за да завършим.
Надявам се ,да не съм разбрал правилно емайла,защото това е пълна подигравка с нас и нашите усилия,които сме полагали.Кой може да ми гарантира,че ако пак запиша няма да има Софтуни 4.0 и да запишем наново и така да се въртим в един омагьосан кръг.
Не трябва ли да се направят Data Structures & Algorithms курсове за нас ,които може и да са отворени,защото сме останали малко хора?Все пак вече година и половина ние полагаме усилия.
Знам,че някои ще кажат ,че  не е важна дипломата и тн,но всеки положил толкова усилия иска да свърши нещата до край.

Тагове:
32
Въпроси за SoftUni 19/04/2016 14:07:40
gdurankiev avatar gdurankiev 982 Точки
Best Answer

Здравейте, 

Разбирам, че целите да натрупате кредити и да завършите по начина, който беше регламентиран в 2.0. Ще можете да направите това като достигнете нужния брой. 

Всичко от тук нататък е примерно, понеже в този момент няма как да изчисля математически точните бройки за всички случаи:

Ако имате 120+ кредита, то те ще се оразмерят на 150+/160+ кредита и вие ще можете да завършите с професия C# Web Developer. 

Оразмеряването има една особеност - зависи от резултатите ви от курса: 

Кредитите вече ще имат десетична част - може да получите примерно 4.6 кредита , което позволява честно оразмеряване спрямо оценката ви - добавяне на 1/3 от новите кредити за курса на всяка следваща единица от оценката ви. 

  • Примерно: 
    • ако сте постигнали резултат 5.00 и нагоре, то вие ще получите новия пълен брой кредити  - вашите ще се увеличат
    • Ако сте постигнали резултат от рода на 3.00, то вашите кредити от изпита ще си останат същите, но горния лимит ще е вече 170, което значи, че ще има нужда от поправка

До няколко дни ще въведем оразмеряването на кредитите и ще можете да видите колко не ви достигат

За да достигнете до нужния брой в момента имате няколко варианта:

  • Да участвате в отворени курсове
  • Да презапишете/запишете един от новите модули
  • Да поправите старите си изпити (ако е нужно)

И в трите случая, щом достигнете до нужния брой кредити, вие ще можете да завършите като C# Web Developer.

По гореописания метод, никой няма да загуби време и ресурси ако е положил нужното старание да постигне достатъчно висок резултат и вместо да довърши обучението си с даден набор курсове, то той ще има избора да го допълни с такива по свое желание. 

Не е нужно да минавате отново пълната програма - Coding 101 > Tech > Professional, a просто да достигнете до пълния брой кредити. 

 

10
10/05/2016 19:23:17
dimityr.jechev avatar dimityr.jechev 198 Точки

Много благодаря за отговора.До колкото разбирам ,при нас се смесват двете концепции и можем без допълнителни модули да завършим,като записваме свободни курсове докато не стигнем нужните кредити.

0
gdurankiev avatar gdurankiev 982 Точки

Да, това или поправки на предишни изпити, а ако желаете, можете и да запишете модул от вътрешната програма (Теch).

1
22/04/2016 14:42:02
verito898 avatar verito898 265 Точки

 остава ли си сегашната цена за поправките - 20лв?

1
verito898 avatar verito898 265 Точки

Със сигурност голяма недосмислица от страна на екипа.Отварям си майла и хоп - ако искате запишете Orientation или не знам си кой модул. Как да го запиша като съм минала през него преди няколко месеца ?!? Ок, със сигурност имам 2,3 курса на които искам да си повиша оценката ама това значи ли че трябва да презаписвам цял модул ? 

И колко несериозно е това - да чакам 2934829 месеца докато пуснат някой от курсовете необходим ми за завършване (не визирам специално курса по алгоритми). Ние студенти ли сме изобщо във Софтуни или какво ??? Ами да направят и за нас един модул в който  да ни набутат останалите курсове които ни трябват за завършване и готово. Програмата на залите се запълва  -  ако от екипа  бяха помислили 1во за студентите от този випуск , а не кой поред отворен курс по нещо си да  пускат все щяха да ни вмъкнат някъде.Като Tech Module и Fundamental модулите имат лекции тогава ние кой модул трябва се водим? Или като няма места да ги презаписваме и тях , какво ни бърка вечните студенти ..

18
19/04/2016 18:00:22
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5295 Точки

Колеги, знаем за този въпрос. В момента събираме всички въпроси около СофтУни 3.0 и ще отговорим официално и цялостно с новина на сайта до няколко дни.

Наков

9
redstorml avatar redstorml 4 Точки

Още едно тъпо въпросче...В моя случай след фронт-енд,трябваше да следва записване за бек-енд,но ми излиза записване за тек модула.Трябва ли да се запиша за тек модула преди бек-енда или просто още не е дошло времето за записване за бек-енд?

 

Мерси

0
26/04/2016 14:56:16
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5295 Точки

С новата СофтУни 3.0 програма back-end модулът е разцепен на две части:

  • Databases and ORM
  • Web Development, Services and Cloud

През май 2016 г. не започва нито един от горните модули.

Препоръчвам да запишеш Tech модула, защото е препоръчително да се изкара от всеки програмист. Той дава базови умения за back-end разработка.

Наков

0
trysth avatar trysth 44 Точки

И аз съм в подобно положение. Част съм от випуска, който започна май 2015. До момента сме изкарали Fundamentals и до няколко седмици приключваме и Front end модула.

Честно казано слабо се вълнувам от кредити и тн, по-важно ми е да съм минал материала и да имам необходимите основни знания. Много исках да започнем Back end-а, но може и да не ми/ни се получи. Причините са, че вместо да започне май-юни, ще започне края на септември, както и, че вместо да е 6 месеца, ще е 8. Реално до края на въпросния модул има около година, а не 6 месеца както беше първоначално заложено в СофтУни 2.0.

Новата програма, според мен, е много добре направена и измислена, но е насочена изцяло към нови студенти, или към такива, които са започнали съвсем скоро и няма да пострадат от промените.

За всички останали като нас, които сме в заварено положение, ситуацията няма ясен изход и от СофтУни упорито ни съветват да чакаме. Все едно не сме повечето без работа, за да можем да завършим и да почнем уверено в IT сферата.

Досега бях върл привърженик на СофтУни, но ми се струва, че на хората, които взимат решенията там повече им пука за бъдещите студенти, а не за текущите такива. Разберете, че хората не могат да чакат по половин година допълнително, както и че не можете да сменяте програмата през половин-една година, само защото тепърва напипвате правилния път.

Молбата ми е да се измисли нещо за студентите в заварено положение, че иначе язък за целия труд, ако ще си изляза с половинчати знания.

15
malkstor avatar malkstor 348 Точки

Подкрепям с две ръце.

Искам да изразя разочарованието си от това, което се случва през последните 2 месеца с обучението на групата, от която съм част и аз - випуск Май 2015. С ръка на сърцето мога да кажа, че отношението ми към услугата, която получавам като клиент от вас, се промени от "най-доброто в БГ!" до "защо ни мразят?".

Първо ни  беше съобщено, че ще "трябва" да загубим 4 месеца между края на Front-End модула и началото на Back-End. После се оказа, че не са 4 а 5, понеже бекенд модула ще започне в края на септември. И освен това ще продължи общо 8 месеца, вместо обещаните ни 6. Разбирам, че СофтУни 3.0 е с приоритет, но не приемам, че понеже не е удобно, ще трябва едно 150-200 човека да чакаме почти половин година за да получим това, което ни беше обещано. Не може да няма друг начин. Дори вариантът, в който всички караме модула онлайн по записаните лекции от миналата инстанция и идваме на място само за изпитите (за които съм убеден че може да се намери свободна зала) звучи много по-добре, но за съжаление не съществува на този етап. Ако всички си платим за онлайн обучение в това време, и подготовката на задачи за изпитите няма да е безплатна.

Който от нас иска да работи като Back-End developer може просто да пие една студена вода, защото може да има, може и да няма възможност/желание да чака започването на модула. Не знам разбират ли хората от екипа как по този начин гонят студенти, за които постоянно тръбят че се намират трудно и не завършват обучението си докрай. Особено пък онези, които са успели да преминат през всички останали курсове до сега.

Ако до преди 1 месец някой ме попиташе къде да учи програмиране бих го насочил към Софт Уни без абсолютно никакво колебание, сега ще се замисля много, преди да отговоря. Защото няма никаква гаранция, че няма да се окаже в същото положение със SoftUni 4, 5 и т.н.

И за финал, ето резултатите от анкетата в групата на випуск Май във фейсбук:

13
trysth avatar trysth 44 Точки

Я се видим, я не :)

4
peterborisov avatar peterborisov 123 Точки

170 кредита за Фотошопър и дипломирането за 10 годишнината на колежа:) Айде малко по-ведро:). Прекъсват ни ученето в ембрионален стадии и всичките ставаме фронтендъри. Аз гоня точки сега да не ми набиете минусите :)

4
danipetrova avatar danipetrova 120 Точки

Този курс Advanced C# май 2016 покрива ли този, който трябваше да минем по старата програма?

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.