Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1548 Точки

Пробвай:

1. Десен бутон в/у java проекта.

2. BuildPath - > Configure BuildPath - > Libraries

3. Двоен в/у JRE SYSTEM LIBRARY

4. Избираш alternate JRE и там избираш 8.

 

Това е единственото смислено, което намерих в stackoverflow, иначе при мен by default си работи...

3
Ludmil.D avatar Ludmil.D 41 Точки

Евалата да разбирам че jre7 няма да направи магията и е време да инсталирам JDK8 (която мислех че е инсталирана заради нет беанс но явно е качена стара версия ) ей като почне едно import-ване/настойки/IDE разцъкване имам чувството че повече софтуер свалям от колкото задачи решавам..

 

0
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

При мен вместо

4. Избираш alternate JRE и там избираш 8.

съм избрал на всички Workdspace default JRE (jdk1.8.0_05) и пак работи smile

4
felix_de_suza avatar felix_de_suza 100 Точки

Като проверя в command line на linux ми казва че версията ми е

java version "1.8.0_05"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_05-b13)
Java HotSpot(TM) Server VM (build 25.5-b02, mixed mode)

а като вляза в Alternate JRE единствената възможна опция ми е java-7-openjdk-i386

Също така ме кара да затварям класа Scanner а доколкоторазбрахтоване е нужно да се прави при осмицата???
0
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Защото по принцип като се отвори нещо трябва да се затвори след това. Изключение прави обаче този Scanner, защото не го отваряме ние ами самото JVM и не е нужно да го затваряме. Просто го остави да си виси незатворен.

1
ViValDam avatar ViValDam 16 Точки

Чудя се като толкоз много се използва тази Джава , от толкоз много години и от толкоз много програмисти от висока класа   и  този Еклипс и Нет Бинс ни ги пробутват, като фирмени, защо не вземат да ги оправят да работят , като хората, ами се мъчат всички с тях - направо се излагат Оракъл , пък и преди това Сън Майкросистемс  - срамота !

3
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Като за IDE, което се предлага безплатно на девелоперите бих казал, че са си доста добре. Вярно, че може да са малко дървени докато се настроят като хората но за без пари е добре.

1
hkdobrev avatar hkdobrev 48 Точки

Трябва да укажеш определен клас, който искаш да импортираш.

Например:

import java.time.LocalDateTime;

 

Ако ще използваш много класове от даден namespace, можеш да използваш т.нар. wildcards със звездичка:

import java.time.*;
2