Loading...
galya.miteva avatar galya.miteva 28 Точки

Изпитът по Java Fundamentals на 23.04.

Здравейте, колеги! На вчерашния изпит се провалих ! Не знам, дали не съм била достатъчно подготвена или наистина задачите бяха малко гаднички, но нищо не можах да направя. :( Знаете ли дали мога да се явя на някоя друга поправка, защото мисля че няма смисъл да ходя на тази на 8.05.(май тогава беше)? И дали сега без да съм взела този изпит, мога да продължа в някой от другите модули ?

Тагове:
3
Fundamentals Module
ladymira avatar ladymira 5 Точки

Аз също се провалих на изпита. Звънях преди 2 седмици в канцеларията на СофтУни да питам също за дата на поправителния и ми казаха, че в края на август ще бъде поправителната сесия. За 8 май нищо не ми спомнаха и като гледам графика на залите и там нищо няма за изпит на 8 май. Ти откъде имаш тази информация?

Мисля, че можеш да продължиш в Tech модула и без да си взела този изпит. Предполагам, че до ден-два ще ни изпратят имейли с информация за резултатите от курса и какво можем да запишем оттук наттък.

1
24/04/2016 09:33:53
val4o89 avatar val4o89 240 Точки

В края на Август има "поправителна сесия", тоест не само един поправителен. На 8-ми Май е редовния поправителен изпит, на който също важат бонусите от проект и домашни.

1
Ivailo_Kodov avatar Ivailo_Kodov 97 Точки

Не си само ти, споко :D . Аз като решавах предишни изпити нямах особенни трудности и си мислех,че съм поусвоил материала и накрая студен душ :D . Но като гледам колко хора, които са доста по-напреднали от мен  имат по 100-на точки, явно изпита си беше гаден. То не,че не се вижда от крайните резултати .. само 1 човек с макс точки (браво на Милена), освен да вземе да ни преподава до поправката  :P

2
24/04/2016 10:01:47
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки

Според мен беше ненужно чак толкова усложнен тоя изпит особено за хора , които това им е 2-ри изпит в Софтуни. Целта може би беше да разберем колко не знаем и има да учим . За 4та бях решил всички задачи с  mapove ама това сортиране ме втрещи , после се сетих за евентуално решение с обекти , но чак след изпита. 

П.С. Кога ще излязат оценките?

6
TihomirDimov avatar TihomirDimov 161 Точки

Здравейте,

Аз също смятам, че се потготвих добре, решавайки задачите от изпитите по Fundamentals от октомври насам. Резултатът ми е 40 точки. Навлизайки в теория на конспирациите, моето предположение е, че изпитът беше умишлено изсложенен с цел да се наберат повече желаещи за C# модула.

След изпита se посъветвах с Royal за трета задача и дори и след неговите насоки, цяла сутрин се опитвам да реша безуспешно задачата за 100 точки.

Значи ли, че бонусите, които имаме от проект и домашни няма да важат при следващи поправителни изпити?

Поздрави

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Ако отидеш на 8ми май ще важат. Ако отидеш на поправката на друг випуск, оценката ти ще е 100% от изпит. Вместо 80% + бонуси.

2

Благодаря за отоговора. В този ред на мисли , как ще се формират кредитит за този модул ако дойдем на поправка на 08.05 и на следваща дата?

0
AntonPortenov avatar AntonPortenov 102 Точки

Здравей, и аз имам един въпрос.

Какъв се цели с това, студенти, които са карали advanced C# и ООП да решават едни и същи задачи с тези, които идват от programing basic и нямат нужния опит.

Разбирам, че критериите се завишават, но пък не трябва ли и в лекциите да се загатне за част от начините за постигнане на тези цели.

Тук е момента да кажа, че една лекция ооп в java може би щеше да е доста полезна.

9
Kosio7 avatar Kosio7 1 Точки

Смятах че съм добре подготвен, но нищо не направих... Но като гледам май не само аз съм срещнал този проблем с трудността на изпита.

0
spareva avatar spareva 12 Точки

Доколкото разбрах на този изпит са се явявали заедно новия випуск и предния, изучавал повече c# и ООП. Мнението ми по-долу е силно негативно, но се надявам че фактът, че не съм участвала в изпита (не съм лично афектирана), ще помогне да се погледне по-обективно.

Считам че задачите са съобразени само и единствено с нивото на хората, които са се явили с няколко месечен опит в програмирането, та дори и за тях не е имало онази задача, която почти всеки решава безпроблемно. Тези, за които това в първи изпит след приемния, са меко казано прецакани от нивото на задачите.

Може би е грешно умишлено да се постави еднакъв изпит за начинаещи и "напреднали". Но дори и това да се направи то трудността би следвало да се съобрази с нивото на по-начинаещите. Или нещо като 2 по-лесни/2 по-трудни със завишаване резултата на начинещите за вторите две, ако случайно изкарат някоя точка.

Интересно ми е има ли извадка с резултатите разделени за двата випуска? Поправката също ли ще бъде обща?

0
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки

цитирам пост в Facebook

Ivaylo Jelev 

Не мисля че фактът че сте във 1 ниво с хора от Fundamentals имаше влияние върху изпита, вземайки в предвид че Basics-а като цяло изкараха по-висок среден резултат от хората във Fundamentals.

Според мен изпита си беше много добре измислен , и това , че включва неща ,които не знаем е в наш плюс , дори и да не го осъзнаваме , защото така научаваме нови неща . И аз бях леко разочарован отначало , но си промених виждането. 

В крайна сметка предполагам , че след като толкова хора не са се справили поправката няма да се заплаща и за 2 седмици време човек може да се подготви добре.

2

Проблемът в случая е, че бонус точките няма да важат за поправката, както и че тя ще е в ден от поредица дълги празници. Явно е практика SoftUni да не съобразява това със студентите. Справка писах домашни на Коледа :)

0
Ivanov.Ivan avatar Ivanov.Ivan Trainer 558 Точки

За редовната поправка на 8.05 ще важат бонусите. при явяване с друг випуск няма да важат. Мисля, че Ванката / Royal / го беше написал някъде по - нагоре.

Успех

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.