Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Bogdan1899 avatar Bogdan1899 50 Точки

Участие в екипен проект

Здравейте!

Обръщам се към екипа на софтуни със следния проблем - като си преглеждах профила днес забелязах, че в графата с отборите, където пише дали си участвал в екипния проект по QA Fundamentals, на мен ми пише "НЕ", въпреки че аз участвах. Ще съм благодарен проблемът да бъде отстранен своевременно.

Поздрави!

Богдан

0
QA Fundamentals
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Здравей,

 

Би трябвало вече в графата да пише "Да" и да можеш да оценяваш съотборниците си.

 

Поздрави,

Иван

1
boiko.lazarov avatar boiko.lazarov 14 Точки

@RoYaL - с какво е свързано оценяването на съотборниците, понеже вече имаме дадени оценки от отборната работа, интересно ми е каква е целта на това оценяване.

 

Regards

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Отборната работа е част от крайната оценка.

За да определеми каква част от тази част (дали цялата /20/ или по-малко, пр. половината /10/) трябва да ви дадем имаме два критерия - колко е добра вашата отборна работа (оценката, която ние ви даваме) и колко мислят, че сте допринесли вашите съотборници за участието ви в нея.

Ако да речем, сте 5 участника в отбора, то ако всеки е свършил еднаква работа и така мислят останалите съотборници също, то би трябвало всеки да даде на останалите 4ма по 25%. Което означава, че ако максимумът точки за отборна е 55, и вие ги имате + съотборниците са те оценили с 25%., то ще получиш максимумът (20%) към крайната оценка. Ако обаче имате 55т. от нас и твоите съотборници са те оценили със средно 12%, то ще получиш 15% към крайната оценка, тъй като твоите съотборници са преценили, че си допринесъл по-малко (наполовина) от нормалното, евентуално за сметка на някой друг (или други), които са взели повече от оценка на съотборници.

Също така коментарът, който пишете е свързан с професионалния профил на съответния съотборник. Ако някоя компания-партньор прояви интерес към съответния човек или ние го предложим, ще изпратим и тези коментари на компанията, заедно с оценките, които сте му дали. Така ще имат ясна представа дали този човек върши работата си проактивно или се скатава и го носят на гръб останалите, което е много важен критерий, когато искаш да привлечеш някого в екипа си.

4
MariyanMlechenkov avatar MariyanMlechenkov 29 Точки

Добра информация.

Thanks.... :)

0