Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
lacoste avatar lacoste 12 Точки

За каква професия ще кандидатствате ?

Към момента има 6 активни възможности за избор на професия при кандидатстване в SoftUni. За тези, които не са запознати: https://softuni.bg/professions Аз лично обмислям да запиша или Backend Developer, или Website / Front-end Developer. Тъй като до приема в периода септември - декември има време, не съм решил категорично, но към това съм се ориентирал. Поздрави ! :)

0
Общи приказки
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1548 Точки

Професиите не ги записваш при влизане в унито, каквото си изкараш по време на обучението, това ще вземеш като сертификат, ако си много добър - можеш да ги изкараш и всичките.

Странно ми е двата ти варианта да са back-end и front-end, първите се занимават с това, което не се вижда на екрана (потребителски данни, приложни логики), а вторите със самата визия на сайта, първите им трябва повече логическо и алгоритмично мислене, а вторите повече въображение и пипкавост и някакси са несъвместими (поне за мен, аз съм фронтенд инвалид и не мога да оцветя 3 кутии без да са грозни ;д). Едно от естествените продължения (в момента единственото в унито) на back-end e ASP.NET Web Developer, така че по-добре го изкарай и до там ако се спреш на него. :)

0
lacoste avatar lacoste 12 Точки
Благодаря за бързият ти отговор ! Информацията, която ми предостави определено ми беше от полза. До момента бях останал с впечатлението, че кандидатстването в SoftUni става, чрез избирането на дадена специалност и подаването на необходимите документи.(Поне за подготвителният (#0) семестър.) 
0
ViValDam avatar ViValDam 16 Точки
Първо трябва да издържим приемният изпит, който е изпита от подготвителното ниво - после ще мислим за професии !
1
stamen4o avatar stamen4o 44 Точки

Привет на всички разработчици,

аз лично с удоволствие бих се развивал като Embedded Systems Developer, но според мен си е направо задължително да минеш през програмата на SoftUni,  поне на едно средно високо ниво. Благодарен съм за възможностите които се откриват пред всички учащи тук, и се надявам впоследствие да отворят позициите за Embedded специализация.

1
kiko144 avatar kiko144 795 Точки
Аз ще се боря за ASP.NET Web Developer! В нея има най-голямо бъдеще според мен ! 
0