Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
nikolay.paskulov avatar nikolay.paskulov 55 Точки

Забавяне на компютъра след инстал на VirtualBox и Ubuntu!

Колеги искам да попитам дали след като инсталирам VirtualBox и Ubuntu и след като съм приключил работа и затворя всичко, т.е. Ubunto и в режим изключено в VirtualBox състемата продължава да черпи "ресурси" от компюта. Просто забелязах забавяне и ми стана интересно. 

Тагове:
2
Общи приказки
quickben avatar quickben 974 Точки

Доколкото съм чел в "нета" по темата когато не ти работят "виртуалките" всички предварително заделени ресурси(рам,процесор,видео) се "връщат", естествено това което си заделил от харда си "седи" заделено. Някъде пишеше, че дори и когато не са включени заделяло малко рам, но количеството не е измеримо. А това, че дадена програма си черпи ресурси дори и когато не я използваш, но е пусната си е нещо нормално ако искаш да не ти черпи я спри тотално. Аз ти казвам това което съм чел и малкото лични наблюдения които имам по въпроса...някой който разбира повече да каже, но според мен не би трябвало да усещаш забавяне когато не си пуснал нито една виртуална машина. 

0
t.kanchev avatar t.kanchev 25 Точки

провери си процесите в task menager-a дали няма някой останал от Virtualbox-a

2
vencidinev94 avatar vencidinev94 22 Точки

Ползвам  около година virtual box и винаги след като спра програмата има някой процес който не се спира и трябва да го спра ръчно, но винаги  при мен рам-а и процесора се връщат в нормално положение (все едно никога не съм пускал програмата)!

Поздрави,

Венцислав Динев!

0
DJilanov avatar DJilanov 140 Точки

Като цяло това е дефект в самата програма. След като проаботиш на виртуалката и свършиш системнтие процеси стават паразитни. Решението е рестарт или лог оф по твой избор :(

1
DimitarYotov avatar DimitarYotov 75 Точки

.... след като гледах първата лекция 60% съм сигурен че Eclipse прави някакви мизерий. Просто си го бях пуснал и гледах лекцията .... 3-4 секунди имаше разминаване в зареждането на нещата който правя обикновенно. Спрях еклипса и почнах да повтарям същите неща .... всичко което помня че съм правил, накрая дори си пуснах Diablo 3, VS и се мъчих да го изтормоза с безкраен цикъл ..... всичко си вървеше нормално .... с Eclipse даже и KMPayer-a ми работи много бавно...

Незнам колко съм прав в наблюденията си....ама май е факт ...

0
nikolay.paskulov avatar nikolay.paskulov 55 Точки

Ами аз просто след n на броя опити да го подкарам и след това системата да работи като хората се ядосах и деинсталнах всичко... Ако ми остане малко повече свободно време ще се опитам да bootna и Windows и Ubuntu, но съм чел, че давало някакви проблеми.. Благодаря ви за отговорите!

 

0
t.kanchev avatar t.kanchev 25 Точки

Сложи си VMware. Работи много по добре от Virtualbox. На него инсталирай Lubuntu, който е много по-лек от Ubuntu. Просто разликата е огромна.

 

0