Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
radi81 avatar radi81 43 Точки

Какви системи за контрол на версиите използвахте за проектите по Unity 3D

Ако може колегите, които са работили по проекти, съдържащи големи бинарни файлове да споделят как са преодолели проблема с мерджването им. При гит се получават грешки при опит да се пушнат файлове, които имат по-голям размер. 

Тагове:
0
Open Courses 06/05/2016 16:00:22
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

По замисъл в такива системи не трябва да има бинарни файлове. Слагат се само текстови документи, конфигурационни файлове и код - това е всичко, което е нужно, за да се компилира един проект. Бинарните файлове първо, че са големи, второ - излишни, трето - при всяка промяна ще водят до конфликти. Също така може да говорим за език, който има различни компилатори - един и същ сорс код да се компилира до различни изпълними файлове за различни ОС и архитектури; в този случай е съвсем излишно в системата за контрол на версиите да се слагат бинарните файлове, при положение, че може да не работят за всички заинтересовани.

За целта се слага .gitignore, подозирам, че има специално за Unity такъв темплейт. Тук може да видиш вариантите според зависимост от вида на проекта.

1
angelnb avatar angelnb 24 Точки

С моя отбор ползвахме VisualSVN Server. Работи идеално с големи файлове. В началото на тази лекция:

https://www.youtube.com/watch?v=btjijx9Sk4Q обясняват точно това.

1
06/05/2016 18:21:40
radi81 avatar radi81 43 Точки

Това го направих, но работеше само локално. Проблемът беше. че съм с два рутера, единият от които на доставчика и не мога да достъпя настройките му, за да получат достъп и други потребители. Всъщност може и да има начин, но аз да не знам как се прави. На лекцията мисля, че се обясняваше как става с модем.

0
angelnb avatar angelnb 24 Точки

Попринцип в настройките на рутера се влиза като в браузъра напишеш 192.168.1.1 или 192.168.0.1 и от там трябва да ти иска акаунт и парола, които ако не си ги променяла трябва да са акаунт: admin и парола: admin. Не знам само това с двата рутера дали не променя нещата. На мен това видео ми помогна като настройвах рутера: https://www.youtube.com/watch?v=vFHVeWNP9Sk

1