Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
p.petrov90 avatar p.petrov90 7 Точки

Проблем с качването на домашните

Здравейте,

Имам затруднение с качването на първото си домашно. Получих e-mail, който ме подсеща да си кача домашното в страницата на SoftUni Judge "най-късно до четвъртък (12.05), 23.59 часа.". Проблемът ми е, че не виждам къде е бутонът за качване на домашното. Проверих и в другите страници. 

В страницата на курса пише, че няма домашно (https://softuni.bg/trainings/1372/programming-basics-may-2016).

В профилът ми на секцията "Домашни" също не виждам бутон за качване на домашното.

Домашните са самият код, нали ? Най-вероятно това е глупав въпрос, но предпочитам да го задам вместо да пратя нещо грешно. 

Единственото, което съм направил, е да си проверя кода в Judge, а не знам всъщност дали това е самото "качване" на домашното или трябва някъде другаде да го кача. Има вероятност да съм изпаднал в кумичната ситуация да няма в момента домашно изобщо, но дори това да е така, ако получа отговор, ще знам за следващия път как и къде да си кача домашното, когато има такова. Пропуснах да спомена, че съм онлайн форма на обучение, ако има някакво значение за качването на домашните.

Благодаря Ви предварително.

 

TeodorDimitrov89 avatar TeodorDimitrov89 266 Точки

Всички домашни се качват само в Judge-Системата.Това е така от Януари от както съм аз.

3
10/05/2016 21:48:19
SadbinaApostolova avatar SadbinaApostolova 2 Точки

Здравей,

Ами ти си си качил домашното, щом си го проверил в системата :)

На лекцията в събота обясниха, че всъщност за онлайн обучението се взема 100% изпита, т.е. домашните не са ти задължителни, но ще са ти от полза

1
WifiAvivi avatar WifiAvivi 150 Точки

И аз доколкото разбрах домашното се счита за предадено ако е качен кода в Judge системата. Но това касае само присъственото обучение. За online курсистите домашните не се броят при оценяването.

2
10/05/2016 22:23:40
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Тоест, курсистите в присъствена форма на обучение получават до 20% бонус в оценката спрямо тези в онлайн форма. Това означава, че за да вземат изпита, първите ще трябва да решат само 30% от задачите, а вторите - 50%.

От друга страна, курсист в първата форма на обучение влиза с резултат от 30% плюс бонусите, които му се полагат, а такъв във втората форма на обучение, представил се по-добре от него с 40%, се проваля на изпита.

Изглежда недомислено, но си е политика на университета.

-1
Nikola_Andreev avatar Nikola_Andreev 671 Точки

Грешиш колега  . При онлайн студентите оценката се формира 100% само от изпита.

0
H.Stoyanov avatar H.Stoyanov 115 Точки

Колега бъркаш понятията, единствения бонус се дава от участие във форума (и по усмотрение на екипа), а за присъственото обучение, тия 20%, за които говориш е част от оценката, т.е. ако не направят домашни оценката им пада 20%

1
Sashundera avatar Sashundera 1 Точки

Както вече отговориха, самата проверка в Judge-а явно се води като качване на домашното. 

Аз забелязах и нещо друго в judge-а обаче, в менюто 'Submissoins' не ми излиза че съм качвал каквото и да е било, излиза само като отидеш в contests > programming basics > и съответната лекция. Питах един от лекторите и ми каза да не го гледам това. Явно самото меню Submissions не работи?

0
p.petrov90 avatar p.petrov90 7 Точки

Най-вероятно все още сайта е в Beta или правят промени и са деактивирали някои части от сайта да не стават бъгове.

1
KremenaYancheva avatar KremenaYancheva 2 Точки

Здравейте... понеже търсих подходяща тема и ми се стори, че тази е точната...Аз също мисля, че имам проблем със качването на домашното, направих два опита да си кача домашното, в документа с домашното е описано, че ще получа отговор до няколко секунди.. вече доста минути презареждам страницата и отдолу в полето не ми излиза същото както в примера в документа, а пише " Compile time error ".Някой има ли идея, защо се получава така?Аз ли някъде бъркам? Благодаря Ви предварително! :) 

0
p.petrov90 avatar p.petrov90 7 Точки

Аз до колкото видях за изпълнението на програмата има определен максимум от време, за който програмата трябва да изпълни, каквото и е зададено. Ако превишиш това време, най-вероятно ще ти покаже този error. Не съм сигурен дали ще е точно този, но би трябвало да е нещо такова. Провери си кода, за да си сигурна, че не е твоя грешката или не знам дали е позволено тук да го показваш кода, за да ти помогнем.

0
11/05/2016 19:19:29
KremenaYancheva avatar KremenaYancheva 2 Точки

При проверката във Visual Code-a със CTRL + F5 се получава, каквото трябва да се получи... освен нещо да не поставям правилно там.. Благодаря, ще продължавам да опитвам, вероятно ще накача 5-6 :D но поне ще се опитам, дано се получи.Благодаря ти:) 

0
p.petrov90 avatar p.petrov90 7 Точки

Кода ли поставяш само или го записваш във файл и качваш файла? Провери при копирането да не би да пропускаш да маркираш някоя част от кода. На коя задача ти показва error или на всичките ти показва?

0
11/05/2016 19:40:05