Стойка за колела
Здравейте,
Времето вече се стопля и си мисля, че доста хора ще искат да идват не лекции с колело. Мисля, че няма да е зле да сложите няколко стойки за кола пред сградата на Софт Уни или вътре в нея.
Здравейте,
Времето вече се стопля и си мисля, че доста хора ще искат да идват не лекции с колело. Мисля, че няма да е зле да сложите няколко стойки за кола пред сградата на Софт Уни или вътре в нея.
Здравей,
По въпроса се работи от известно време, но все още не можем да задоволим изискванията на проекта - т.е. не намираме здрава, качествена, достатъчно голяма стойка.
Ето моята идея за стойка:
Въпросния модел стойка е монтиран пред магазин "Драг' на бул. България. Хубавото е, че изработката е евтина (3 тръби - заварени, като от долната страна на краката може да се сложат и хоризонтални опори. Стойката се използва, като велосипедиста закача велосипеда на хоризонталната тръба, чрез седалката на велосипеда (задното колело виси над земята). Плюса на този модел, сравнен с масовите е, че не криви каплите. Лошото е, че не намерих фабрични такива, но един добър заварчик и едно прахово боядисване ще свършат перфектна работа (в пъти по евтино и в пъти по-добро)
Идеята е добра, но как ще се справим с хора с по-малки от 26-цолови капли или някой ентисуаст, които реши да си заключи велосипеда успоредно на цялата стойка? :D
Отделно от това - лично мое мнение - не мисля, че времето ще ни позволи да намерим заварчик и да му възложим проект, пък и с прахово боядисване. Най-доброто решение е това, което може да се закупи готово.
За размера на каплите - той не е от значение, самият велосипед се повдига и се закача на хоризонталната тръба посредством седалката си. А успоредно на тръбата физически няма как да се закачи, така, че този проблем също отпада. Заварките и праховото боядисване няма да отнемат много време (общо 1 - 2 дни) Има доста фирми, които предлагат всякакви покрития върху метал. Ето линкче за прахово боядисване: http://mouse-ps.com/bg/products/view/170
След малко ще мина през магазин "Драг" и ще снимам стойката да се види на практика как стоят нещата и как се използва.