Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
DonchoPatronski avatar DonchoPatronski 35 Точки

Шорткъти за Visual Studio и съвети за повишаване на пърформанса

(За втори път натискам F5 при писането на въпроса, направо ще ме побърка)

Срещам повече трудности при използването на Visual Studio, по-лесно и бързо се справях с IntelliJ където сякаш беше по-интуитивно и с по-малко писане IDE-то слагаше скоби когато autocomplete-ва функции, "\" за escape characters, позиционираше курсора на горния ред преди да започнеш да търкаш табовете space по space с <--Backspace.

Как се мултиплицира маркиран ред? В IntelliJ беше Ctrl+d

Надявам се да кажете полезни клавишни комбинации, настройки на средата, ако може нещо да се автоматизира. Знам, че темата е широкообхватна, но което ви е от полза ще се радвам да го споделите. Благодаря!

Това което знам и ползвам
Ctrl+F5 стартира програмата
F5 стартира дебъгер, F10 изпълнява следващия ред с дебъгера
Ctrl+X трие реда с курсора
Ctrl+Space всеки знае, показва падащо меню с подсказки
Ctrl+K+C коментира реда
Ctrl+K+U премахва коментара
for+Tab+Tab фор цикъл, forr, foreach
cw+Tab+Tab Console.WriteLine()

Още малко да добавя
Ctrl+Shift+Space показва всички overloads, когато си в скобите на метода, т.е. без да триеш скобите
Ctrl+(стрелки нагоре, надолу) скролваш по-лесно
Ctr+(наляво, надясно) обикаляш думите, може и да маркираш с SHIFT
Shift+Enter правиш нов ред отдолу без да нарушаваш текущия
Alt+(нагоре или надолу) местиш ред
Ctrl+C копираш реда без да си маркирал. т.е. удобно е това Ctrl+C+V
Ctrl+H Ctrl+R+R Ctrl+F 
реплейсват, търсят
Shift+Alt+стрелките експериментирайте. Можеш да маркираш правоъгълник на няколко реда и да вмъкваш текст.

 

 

 

 

Тагове:
4
C# Advanced 11/07/2016 14:11:12
stambo avatar stambo 6 Точки

if+Tab+Tab също е полезно, съответно else+2xTab

1
13/05/2016 23:45:43
valcho62 avatar valcho62 178 Точки

Борко, можеш да си инсталираш и Resharper със студентския емайл от Софтуни. Лиценза е за 1 година, но върши страхотна работа, даже малко разглезва ;-)

0
borislav9212 avatar borislav9212 746 Точки

valcho62 Благодаря ти, сега ще разгледам какво е това и как се използва smiley

0
LakerLeen avatar LakerLeen 1 Точки

F2 или CTRL+R, R - преименува променливата.
 

1
borislav9212 avatar borislav9212 746 Точки

Също така с Ctrl + F , преименуваш пак всички типове даннни или променливи, а не да ги търсиш една по една.

1