Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Yordanov1977 avatar Yordanov1977 17 Точки

Свързване на Google AdWords and Analytics accounts

Здравейте!

 

Докато се рових из Google AdWords, попаднах на следното видео: https://analytics.google.com/analytics/web/#report/advertising-adwords-keywords/a46473214w115803116p121082519/, в което се говори за свързане на двата акаунта за по-голяма проследимост на всичките параметри и т.н., т.е.. синергия между двата инструмента. Въпросът ми е дали това се прави допълнително между двата инструмента, или само активирането на всеки съответен инструмент към конкретния сайт е достъчно? Например, при мен  Google AdWords не отразява активност по ключови думи по които потребители са посетели сайта ми, докато Analytics ми дава такава информация.

0
Digital Marketing & SEO
Alex0101 avatar Alex0101 373 Точки

Здравей, аз съм го правил по това ръководство

https://support.google.com/analytics/answer/1033961?hl=en

0
gabi.krastinkova avatar gabi.krastinkova 2 Точки

Привет,

Свързване на двата инструмента се прави допълнително, като трябва и двата да са активни и да имате администраторски достъп до профила в AdWords и достъп на ниво собственост в Google Analytics. През администраторски панел в Google Analytics на ниво собсрвеност се свързват двата профила. (линк към упътването на Google)

Това позволява: да се виждат отчети за представянетто на кампаниите във Analytics, допълнителни данни в AdWords за поведението на потребителите след като са кликнали на рекламата, дава възможност да се използват данните от GA за да се насочват следващи реклами към потребители извършили определено действие на сайта. 

На следващата лекция ще говорим по-подробно за тези неща :)

0