Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
KrasiNedew avatar KrasiNedew 65 Точки

[Algorithms] Въпрос относно изпита

Имаме ли право да ползваме в judge решения на различни езици? 
Например: за някоя задача сме намерили готов алгоритъм на Java (за да не губим време да го "превеждаме" на C#), за друга не сме и ни е по-удобно да си го напишем на C#.

Тагове:
0
Общи приказки
Luko193 avatar Luko193 342 Точки

Можеш да ползваш и други езици освен C#, като C++, JavaScript, Java, PHP.

0
KrasiNedew avatar KrasiNedew 65 Точки

Не ми разбра въпроса. Може ли да речем първа задача да ми е решена на java, а втора на c#. Мисля, че на този въпрос трябва да даде отговор някой от softuni team-a.

-1
Luko193 avatar Luko193 342 Точки

Тъй като за всяка задача judge системата ти дава право на избор на програмен език, на който да бъде решена, то според мен можеш да решиш всяка една задача, с позволените за този изпит езици.

0
KrasiNedew avatar KrasiNedew 65 Точки

И аз смятам, че трябва да е така, но не мога да знам така ли смятат и хората, които ни оценяват (Софтуни), затова питам.

-1
14/05/2016 14:35:00
SimMtr avatar SimMtr 72 Точки

В страницата на курса пише "На изпита може да се използват езиците C#, Java и C++.". За състезание в judge обикновенно има значение единствено броя на точките, които си изкарал. Ако имаше ограничение всички задачи да са написани на един език, щяха да направят отделни състезания за различните езици. А и не вярвам да има готов алгоритъм за някоя от задачите в интернет, идея да, но чак copy-paste. Пък и май за сега изпита е отворен само за C#: "Allowed languages: | C# code |" цък

0
a_rusenov avatar a_rusenov 1103 Точки

Да, можеш да събмитваш всяко решение на различен език.

3