Паркиране в района на SoftUni
Бихте ли ми казали къде в района на SoftUni мога да паркирам без да извършвам нарушение? Благодаря предварително!
Бихте ли ми казали къде в района на SoftUni мога да паркирам без да извършвам нарушение? Благодаря предварително!
Има доста места в уличките около СофтУни :)
Колега/жке, предполагам, че и ти като мен не си от София и пътуваш за всеки изпит.Затова много добре разбирам какво имаш предвид :) Аз лично когато паркирам из уличките, се притеснявам данеби да има някои злобни жители на блока/кооперацията пред която съм спрял, които да ми направят мизерия на колата, защото после трябва да пътувам 130км. ,за да се прибера.Например в 10:30 вечерта след изпит работещи гумаджии няма :)
Във въпросите улични има 2 строежа един до друг на Г-образно кръстовище (ако го гледаш на картата , посоката есеверозапад) . Там съм спирал няколко пъти. Питах и хората наоколо. Не е имало проблеми досега.
Иначе моето предложение за темата по-скоро е : Къде да НЕ спираме около СофтУни.
Всъщност, има работеща 24 часа гумаджийница съвсем наблизо :)
Можеш да спираш на улица Пимен Зографски, тя е срещу бензиностанцията. През почивните дни е съвсем спокойна, както и вечер след 19:00. В работни дни е пренаселена, обаче. Ако не пречиш на гаражи и входове няма проблем с живущите в блоковете. Хората са свикнали улицата да е пренаселена от спиращите коли в работните дни и едва ли ще им направи впечатление. На Пимен Зографски срещу детската градина и от страната на Леново има и паркинг.
Една година съм паркирал на този паркинг (когато учех редовно в СофтУни - денем, нощем) - https://www.google.bg/maps/dir//42.6659177,23.3519941/@42.6658198,23.3521145,19.21z?hl=en - без никакви проблеми
Аз бих препоръчал да избягваш паркиране по тротоари и пред входове на сгради (за гаражи даже няма да повдигам темата).
Всъщност имаш 2 варианта:
1) Да паркираш в кв. Изток - т.е. минаваш под моста на метрото и се пускаш надолу по улицата. Има доста места.
2) Да паркираш около жилищните блокове в Дианабад (в близост до бензиностанция Петрол).
Аз лично си реших проблема като си купих мотор/скутер. :)