Java HelloJava

Здравейте на всички програмисти и бъдещи програмисти.
Да започна с това,че съм нов и реших,че е време да започна да се уча и занимавам,защото имам голямо желание и както се изисква с Английският език съм на ниво за да програмиран.
Реших да избера езикът Java,защото в този форум бях прочел и в много други се заинтересувах към тази книга и най-вече е доста добра като за начинаещи в програмирането.Вече запознах с т.нар. първо програмиране от книгата на Светлин Наков и колектив,но да попитам пак за да не сгреша при някоя стъпка.
1-Най-вече прочетох от началото до 1-та стъпка програмирането с кодът HelloJava.java.
2-Направих директория всичко,което го пише там с 3-те първоначални команди (mkdir introToJava ,cd introToJava и след това notepad HelloJava.java).
3-Пристъпих към кодът: ВНИМАНИЕ! кодът съм го копирал и поставил правилно,но не знам защо така излиза.

class HelloJava {
public static void main(String[] arguments) {
System.out.println("Hello, Java");
}
}

С notepad текстов документ разбира се него допълних,че ми излезе при 3-та команда (notepad HelloJava.Java) и след това го записах.
4-Написах в cmd(конзолата): javac HelloJava.java и както пишеше в книгата,че ще се очаква тази грешка продължих напред.
5-Причините няма да ги изреждам.
6-По 2 начина намерих да се оправи проблемът като се зададе правилната директория или се инсталира май JDK.
7-Използвах 1 с името на директорията: c:\Program Files\Java\jdk1.8.0_05\bin\javac.exe" HelloJava.java ,но преди това написах в конзолата както е редно: javac HelloJava.java ,но не го намира не знам дали го обясних добре,но въпросът ми е искам да ми се появи този надпис в конзолата Hello, Javapза да мога да продължа напред със следващата стъпка.
Благодаря предварително.
Ето да допълня и със снимка дори ги написах пак 2 команди,но нестава(c:\Program Files\Java\jdk1.8.0_05\bin\javac.exe" HelloJava.java и java HelloJava)


[img]http://prikachi.com/images/22/7318022S.png[/img]