Loading...
ibosev avatar ibosev 54 Точки

Java Fundamentals за онлайн студентите

Здравейте,

записах се в курса Java Fundamentals, който стартира от май 2016. Искам за задам следните въпроси, понеже още не мога да се ориентирам в обстановката:

1. Първият курс в модеула - Advanced Java - покрива ли се на 100% с този, който изкарахме март месец и на който изпита беше края на април, с поправка на 8 май? Чух няколко версии, едната от които е, че този курс е Advanced, пък ние сме карали Basics досега. 
  2. Кога ще бъдат качвани материалите от лекциите и упражненията на сайта, понеже от снощи все още нищо не е качено?
  3. Ще имаме ли достъп до видео от упражненията? Аз съм онлай студент, но това не означава, че не искам да видя решение (авторско) на задачите на видео, както е на подготовките за изпити. Считам тези видеа за най-полезното от всичко качвано на сайта. 

Благодаря предварително! 

Тагове:
1
Въпроси за SoftUni
IvelinTenev avatar IvelinTenev 51 Точки

Лично аз останах изненадан от упражненията в 14ч. Имейла, който получих с подкана да запиша следващия модул споменаваше, че заниманията ще са вечер.

Поздрави,

Ивелин Тенев

0
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки

за 1вия въпрос , просто курса се преименува това ,че ние сме карали Basics не значи ,че тук ще учиш нещо много по Advanced ,но пък има нови задачки в judge-a . Аз лично на изпит няма да ходя , но задачките ще ги решавам. 

0
g.kolev avatar g.kolev 82 Точки

Здравей.
Курса ще е до голяма степен идентичен с този който сте карали март месец. Разликата е, че програмата е по-разчупена и някои теми са разбити на подтеми. Всички материали от курса ще бъдат напълно достъпни за абсолютно всички. Предполагам, че вече се качват.

-1
17/05/2016 12:31:13
NedNikolov avatar NedNikolov 45 Точки

Здравей,

То ест Java Fundamentals март 2016 е идентичния курс с този, който сега започваме Advanced Java май 2016 ? Просто искам да съм сигурен в това, кеото съм разбрал и знам, че въпроса не е умен, но както казва Наков: "Няма тъп въпрос, има незададен".

Поздрави :)

0
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки

идентичен е да , но лекциите са разбити по друг начин и има повече задачи за решаване :)

1
villyjord avatar villyjord 175 Точки

вкл. дема от всички задачи, които ще се решават?

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Здравей,

Много уместни въпроси, нека внеса малко светлина.

1. Курсът на практика е същия като курсова инстанция. Т.е. ако сте го взели под старата му форма - сте го взели. Разбира се, сегашното му съдържание има малко различия:

a) Има няколко нови теми: Стекове и Опашки, Ръчна стрингообработка, Чисто функционално програмиране и Асинхронно програмиране.

b) Има много упражнения. По над 10 задачи за всяка тема, с нарастваща сложност от най-лесни до силно алгоритмични задачи.

c) Изпитът ще е една идея по-сложен и вероятно ще включва темите за стекове и опашки под една или друга форма.

С няколко думи: препоръчвам на всеки, който смята че има пропуски в алгоритмичното си мислене да изкара курса и да се яви на изпит за да си направи контролно до къде го е докарал през последните няколко месеца. Дори и да изкарате по-ниска оценка, ще ви се счита по-високата.

2. Видеата ще бъдат качвани до 24ч от края на занятието. В общия случай ще става и по-рано.

3. Ще имате достъп до видео от упражненията, ако има такова. В повечето случаи ще снимаме 2 или 3 задачи, когато видим че хората в залата са се затруднили на тях. Т.е. видеото ще е съобразено с всеобщото затруднение. Няма да се записват на видео всички 10, 15 или 20 задачи от упражненията, тъй като е физически невъзможно.

Поздрави,

Иван

7
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.