Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
zorica_doneva avatar zorica_doneva 15 Точки

Photoshop for CV

Здравейте хора :)
Първо искам да попитам ..

Някой тук да е използвал Фотошоп за да си създаде по малко по красив начин CV-то? 
Днес ми доиде странната идея да създам група във фейсбук и да предлагам изработка на нещо такова. Не съм много сигурна дали ще има особен интерес защото, това е нещо което предимно хората в ИТ сектора може би биха искали, а те са два типа: такива които знаят много, но не им трябва красова за впечатление и такива които са начинаещи и малко различен вид би им донесъл допълнителни точки. 
Първоначалната ми идея беше да бъде срещу заплащане, но някак си се отказах тъй като все още не се чувствам достатъчно напреднала с материала, а пък ми се иска да правя нещо такова. 

Бих искала да знам какво е вашето мнение .. използвали ли сте го? Правилно ли е изобщо? :Д 
Ако бяхте вие .. бихте ли си поръчали нещо такова? 


Ще се радвам да получа вашите отзиви. :) 
 

Тагове:
2
Photoshop
svetlioblu avatar svetlioblu 3 Точки

Здравей Зори,

идеята ти е прекрасна и определено прави добро впечатление на хора търсещи персонал. Аз имам точно такова cv плюс web site ,където качвам проектите си. Доста ми помогна да намеря работа. Успех

1
MarinaStoichkova avatar MarinaStoichkova 3 Точки

Здравей, аз си правих моето CV много разчупено, но не с Фотошоп. Според мен Indesign е по-подходящ.

1
zorica_doneva avatar zorica_doneva 15 Точки

Не съм пробвала InDesign .. но може да го погледна някой път.

Иначе аз също си направих едно онлайн портфолио, но все още не използвам платен домейн. Може би е добра идея .. но като цяло за сега не са се спукали да се обаждат .. така че :Д
Като цяло съм чувала че wordpress е подходящ за целта, но аз реших да не го ползвам. 

 

1
sholeto avatar sholeto 93 Точки

Най-добрия вариант да разбереш, дали ще запалиш интереса на хората, е да направиш няколко примерни дизайна. Ако направиш впечатляващи самли има доста по-голям шанс да се намерят желаещи. :)

Аз съм мислил за CV направено на PS. Но се отказах от идеята. Ако кандидаствам за developer, пък CV-то ми е някакво дизайнерско, ще взема да оставя грешно впечатление. Но от друга гледна точка, HR-ите може да им е писнало да гледат скучни CV-та, може пък да има предимство от подобно начинание. Вече art ориентираните хора със сигурност ще имат голяма полза от дизайнерско CV.

1
zorica_doneva avatar zorica_doneva 15 Точки

Да и аз това си мисля. Смисъл хубаво е да има няколко готови неща и да се види реално какво правиш, за това в началото смятам да направя 5 - 10 CV- та напълно безплатно. 

Иначе, да и аз си помислих че хората с по сериозни умения в програмирането не се нуждаят от кой знае какъв дизайн. А пък хората които кандидатстват за дизайнерски позиции от друга страна, могат и само да си направят СиВи-то готино .. :Д

Но да .. ще бъде практика за мен и.. безплатно СиВи за някого .. :) 

1
penkov avatar penkov 110 Точки

Здравей и от мен,

идеята ти е страхотна, ако успееш да направиш няколко дизайна, които смяташ че ще са подходящи, може да ги качиш в pCloud и да ги представиш на нас във форума и колегите да изкажат мнение. Аз също ще се включа и може да дам съвети за понатъшното развитие както на нещата които направиш така и лично твоето развитие. Бих те насочил към една платформа чиято идея е точно такава, да прави CV-тата на кандидатите за работа по-красиви. Ето това е платформата https://www.enhancv.com/ 

Ще се радвам да видя твоите предложения. 

ПП. Тъй като не слядя много често форума ще се радвам да ми драснеш едно мейлче когато изпълниш няколко варианта или само един. И ако има някакви въпроси също мога да отговарям. Оставам налиния. 

info@penkov.info

1
zorica_doneva avatar zorica_doneva 15 Точки

Здрасти :)
Радвам се че предложи помощ .. по принцип съм останала с впечатление че повечето хора в сферата на компютрите са злобни и не споделят много много знанията си :D .. ама и тях ги разбирам .. все пак сами са се оправяли и учили и ей така на готово да дават .. :)
Иначе .. до момента мога да покажа само моето СиВи и ще се радвам на препоръки, забележки и съвети, наистина! 

https://my.pcloud.com/publink/show?code=kZP5nmZXrb6V8WFKHQb7Wt9L4dpxh7I5fFk

Това е линка, за момента имам 2 странички, като мисля да включа и допълнителна информация за образованието, защото от доста време не съм го обновявала. 
Като цяло за сега черпя информация от примерни резюмета в интернет, от един харесам нещо .. от друг харесам нещо .. и така. Но предполагам че с практиката .. след време човек научава похвати и инструменти, с които след време да направи нещо от себе си. 

За платфовмата, която ми изпрати .. доста добре изглежда. Със сигурност ще я изпробвам! Благодаря ти! 

0