Проблем с избора на JavaSE-1.8
Здравейте!
Проблема е, когато създам нов Java Project не ми дава да избера JavaSE-1.8. Последната версия е JavaSЕ-1.7. Проблем ли е това и как да го оправя?
JRE 8 е инсталирано на компа.
Благодаря предварително!
Здравейте!
Проблема е, когато създам нов Java Project не ми дава да избера JavaSE-1.8. Последната версия е JavaSЕ-1.7. Проблем ли е това и как да го оправя?
JRE 8 е инсталирано на компа.
Благодаря предварително!
На каква ОС си?
В лекцията Наков казва, че не е проблем да се работи и на 7 и даже на 6 .
Джава 8 дава нови възможности, които в този, съвсем начален курс, вероятно не са необходими.
Инсталирай support пакета, за да може твоя еклипс да поддържа JAVA 8. В еклипс отиваш на менюто Help -> Eclipse Marketplace -> търсиш и инсталираш "Java 8 support for eclipse kepler SR2", след което рестартираш програмата и трябва да върви и да имаш опция да избереш 1.8
Колега, потегли без проблем. Благодаря за отговора всичко работи.
И аз благодаря! :)
Понеже Eclipse е мега най-якото IDE трябва да си сложиш някъв Plugin. Тук и тук е обяснено как става. Не ти дава защото Eclipse не може да ти намери пътя на Java-та и в повечето дистрибуции 1.7 е stable и е масова (предполагам, че 1.8 е stable). Ако продължава да не работи напиши:
Имах същия проблем, въпреки че бях инсталирал последната версия на Eclipse. На сайта на Eclipse има същата версия но с вградена подръжка на Java 8. Може да инсталираш само пакета за Java 8.
Linux OS
Пробвай това: цък. Тук обаче наново се инсталира java 1.8. Аз имах подобен проблем на моя линукс ама не мога да намеря темата, в която беше описано решението.