Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Jordan_Dobrev12 avatar Jordan_Dobrev12 322 Точки

Реализацията на един програмист!

Здравейте,колеги! Бих искал малко насоки и съвети относно това " Как да се реализирам като програмист " ? Все още съм ученик , след 2 години завършвам средното си образование и искам да се насоча към СофтУни. От близо половин година гледам видео лекциите , който се качват на сайта , решавам упражненията в Judge и придобивам информация. Някой неща разбирам , други не чак толкоз , но се справям горе долу добре. Изпитвам трудности при решаване на задачи , ако реша една задача коректно и след това я направя отново без да гледам от лекцията или от презентацията , има някакви грешки. Искам да запиша Programming basics курса и да присъствам на лекциите за да може да ми стане по-ясно всичко , пък и по-приоритетно е да присъстваш там (поне според мен) След Programming basics курса не знам на къде са се ориентирам, към Tech Module -а ли ? След като получиш фундаменталните знания на програмиране " Как можеш да се реализираш " ??? Искам да се науча да програмирам " ИГРИ " На къде бихте ме упътили за да мога да се реализирам като програмист на игри ?
2
Общи приказки 25/05/2016 12:34:42
mishomihaylov avatar mishomihaylov 67 Точки
Best Answer

Като за начало се научи на фундаментите в програмирането и решавай задачи, за да свикнеш с мисленето. Нормално е в началото да не ти се получават нещата, но с практика ще стане. Какво ще програмираш, на този етап от твоето развитие, не е толкова важно. Изкарай си Tech Module и виж кои от 4те направления ще ти допадне най-много. Какви игри по-точно искаш да правиш ? В СофтУни 2 ние карахме C# Fundamentals след Programming Basics. Там след C# Advanced курса имахме ООП, където имахме да правим игра за екипен проект и от там горе долу вече можеше да се насочиш към някакви Engine-и или фреймуърци, ако искаш да правиш игри. Скоро свърши и отворения курс по Unity3D. Това е силен Engine за разработване на 2D и 3D игри на различни платформи, на него е правена и HearthStone. Може да разгледаш видеата. За игри също е добре да запишеш и идващия курс по C++, виш описанието на курса, насочен е точно за Gaming индустрията. Ако си избрал C# за начало наблагай на Advanced, ООP и HQC, ако друго пак същите неща.

2
TanyaZheleva avatar TanyaZheleva 357 Точки

Ако наистина искаш да запишеш Programming Basics, решавай задачи, отиди на изпит. Ако го вземеш влизаш в Tech Module-а, който има за цел да ти помогне да се ориентираш кой език ти допада най-много - C#/Java/JS/PHP.

За реализацията - правиш/участваш в проекти, натрупваш знания, отиваш на интервю за работа. Бъди мотивиран.

Относно желанието ти да "програмираш игри" - погледни отворените курсове, мисля, че имаше няколко свързани с гейминга. Погледни в интернет за повече информация за университети/курсове, които предлагат подобни обучения.

Успех!

 

3