Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Kolesnichenko avatar Kolesnichenko 8 Точки

IoT в Windows 10

Здравейте,

Въпросът ми е свързан с IoT в Windows 10. Имам Arduino Uno с BLE shield където съм пуснал програма която изпраща съобщение щом някой се свържи към него. В Universal Windows проект успявам да видя Arduino устройството с BluetoothLEAdvertisementWatcher и да видя основни данни с BluetoothLEDevice. Но не мога да се свържа с устройството. Когато проверявам статуса е Disconnected. Ако знаете как мога да се свържа и да прочета данните които предоставя Arduino устройството ще съм ви благодарен.

Тагове:
2
Хардуер 27/05/2016 06:55:19
rado84 avatar rado84 1 Точки

Май не си влизал в сайта на производителя, където пише, че устройството върви с т.нар. PC Suite, който също така инсталира и драйвер за това Ардуино:

https://www.arduino.cc/en/Main/Software

-2
Kolesnichenko avatar Kolesnichenko 8 Точки

Според теб за какво вършат работа драйверите и конкретно този за които си дал пример?

1
rado84 avatar rado84 1 Точки

Ами след като устройството ти го дава като disconnected (понякога може да излезе и като unknown device), значи не е PnP и му трябват драйвери. Хората нямаше да направят специалния софтуер за него, ако беше PnP.

И моят телефон (без драйверите) Боза 10 го водеше като disconnected (unknown device в Windows 7), а като му инсталирах Huawei PC Suite, нещата си дойдоха на мястото.

-2
Kolesnichenko avatar Kolesnichenko 8 Точки

Разбираш ли какво питам? Как свързваш телефона си, чрез USB нормално е да ти иска драйвери. И на втория въпрос не си отговорил какво върши драйвера който си предложил?

 

 

1
27/05/2016 07:22:02
Kolesnichenko avatar Kolesnichenko 8 Точки

Мислех, че в този форум ще намеря ентусиасти в .Net програмирането и хора които ще могат да помогнат. Ще ви помоля само хора, които имат смислено мнение да го изразяват.

1
koksibg avatar koksibg 895 Точки

Понякога разл. призводители на така наречените EMBEDED устройства създават драйвери за тях - но те не са цифрово подписани и OS не ги разпознава и неможе да ги инсталира обикн, дава код 10 или в някои случай код 34 - в този случай трябва да си изключиш проверката на WIN-са за цифрово подписани драйвери(което не е много желателно, но  понякога се налага) и тогава ще можеш да си инсталираш драйвера.

 

-1
Kolesnichenko avatar Kolesnichenko 8 Точки

Не знам от къде решихте, че имам проблем с драйвер. Ще ви успокоя НЯМАМ проблем с драйвер. Ще ми позволите ли да ви питам какво разбирате от въпроса и кое според вас означава, че не ми работят драйверите?

0
12/06/2016 08:11:30
koksibg avatar koksibg 895 Точки

Така помислих, но яно не е. Не съм спец в .Net програмирането, просто дадох педложение.

1