Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
dim4o avatar dim4o 289 Точки

Има ли някой с видеокарта AMD Radeon HD 8750M (2GB DDR3) ? Интересувам се дали поддръжката на драйверите за Linux Ubuntu е добра.

Здравейте,

Ще си вземам нов лаптоп и съм се насочил към HP ProBook 450. Отношението цена/параметри според мен е най-добро. Искам да му бутна едно Ubuntu, но не прочетох добри неща за драйверите на видеото. Като цяло май са доста проблемни. Интересува ме дали някой има опит с тази видеокарта под Ubuntu? Ще се радвам да споделите впечатления.

Тагове:
0
Общи приказки
tosilv avatar tosilv 69 Точки

AMD Драйверите са еднакво проблемни, независимо от картата на линукс. Като цяло нещата са добре. От време на време след някой ъпдейт може да имаш проблеми, но убунту ги следят донякъде тия неща и не ми се е случвало отдавна.

Ако искаш да подкарваш игри ще имаш проблеми на някои сигурно, но за работа и видео няма проблем.

1
dim4o avatar dim4o 289 Точки

С коя версия на Ubuntu си ?

0
tosilv avatar tosilv 69 Точки

сега с 14.04

като общо fglrx (амд драйверите) са по-добре за 3д, а опен сорс драйверите са справят с 2д по-добре. Какъвто и проблем да имаш с драйвера има голям шанс да е решен някъде вече.

0
luboslav1995 avatar luboslav1995 109 Точки

Аз съм със същата и поне за сега нямам проблеми, ubuntu-to ми е 14.04.

1
dim4o avatar dim4o 289 Точки

Обнадеждихте ме с тези коментари :). Благодаря!

0
deni.denkata avatar deni.denkata 72 Точки

Наскоро си сглобих едно бюджетно компютърче на базата на AMD Richland, което е точно с вградено видео HD8750. Инсталирал съм му едно Kubuntu, като драйверите за допълнително 3D ускорение ги инсталирах и конфигурирах, според форума на Ubuntu

1