Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Milan_Popov avatar Milan_Popov 17 Точки

Качеството на звука

Моля ви, да обърнете внимание на качеството на звука.Основния канал за научаване на материала от хората,които са се записали за курса онлайн, това е звукът. Ако звука е лош и заглъхва,или лектора няма добра дикция и мрънка, то тогава е абсолютна мъка да се слуша и разбере материала от онлайн курсистите.

Закачете микрофона на ревера на лектора,или отстрани на бузата, в никакъв случай не трябва да бъде оставен на катедрата или пред устата му. Направете консултация със звукоинженер. Начинанието ви е прекрасно,но може да бъде провалено поради лошия звук.

Тагове:
7
C++ Programming 27/05/2016 15:07:39
gdurankiev avatar gdurankiev 982 Точки

Здравейте, 

Предполагам, че предупреждавате, но имайки предвид, че пишете за качеството на звука за курс, който още не е започнал, искам да съм сигурен, че имате предвид точно C++ :)

Oтносно качеството - постоянно работим, за да го подобрим. Целим да използваме външни записващи устройства, към които да насочваме звука от усилвателя без да е нужно да се записва с микрофона на лекторския лаптоп, но все още работим над това решение. Опитахме и с външни кондензаторни микрофони, но проблема при по-голямата част от лекторите е, че те не са запознати с това как точно работят микрофоните и какво точно им пречи да си вършат работата добре

В залите целим да настройваме усилвателите си адекватно, а и вече инструктираме всеки лектор как да използва микрофон и как може да контролира настройките на усилвателя в своя полза (на него има тонкорекция за всеки канал и еквалайзер за master-a). От там нататък, обаче, нямаме контрол над това колко се движи всеки лектор и колко силно говори, накъде диша, как модулира гласа си и т.н. Няма решение от типа "one size fits all" в случая и дори и да се консултираме с инженер, не можем директно да контролираме нещата след като започне лекцията. 

Важното е, че знаем, че има такъв проблем и работим върху неговото решение :)

4
27/05/2016 15:35:04
Milan_Popov avatar Milan_Popov 17 Точки

Да, правилно сте разбрали. Курса е С++ и само предупреждавам, защото материята ме интересува и не искам да изпусна нещо. В видеокурсовете на Телерик от 2013 и 2014г. има лекции които изобщо не стават за слушане, гледаш само слайдове. Просто изгубено време и за двете стани, и за организаторите и за учащите.
 

1