Некоректност и недоразумения при оценяване на домашни.
Здравейте !
Реших, че е по-добре да редактирам дискусията си от вчера, вместо да правя нова такава.
На кратко от вчера (аз съм от онлайн обучаващите се). Недоразумението, което се получава е основно при домашна работа номер 2 и номер 3. Гледайки видеото от лекция номер 2 останах с впечатление, че за домашно имам да направя единствено картичка - колаж (гъбки, зайци и т.н.). След като изгледах лекция номер 3, направих всичко от нея и го архивирах, качвайки го в pCloud под формата на домашно номер 3. От вчера потребители започнаха да оценяват домашно номер 2, като оцениха моето като непълно и некоректно. Това ме провокира да пиша за пръв път тук. Помислих си, че съм единствен и че това се е случило само при мен !? Уви..
Причината да редактирам поста от вчера е, че домашните, които оцених днес не са по-различни от вида, в който предадох моите. Оказа се, че това е масово. В момента се получават много недоразумения и некоректни коментари по отношение на тях. В кой е грешката ?
Аз получих коментари от порядъка, че домашното ми е непълно, некоректно и т.н. А в старанието си да предам по най-добрият възможен начин всяко следващо - в папки и с разяснения предадох домашно номер 3 (тъй като вчера установих, че е по-добре да има и разяснения за частите от домашно номер 2), като архивирах всички папки в един файл. Ето на, получавам коментар от порядъка: 'Защо ме караш да свалям архиви и да ги разглеждам толкова време, вместо да качиш готови изображения ?' Оказа се, че и това, което правя е грешно. Специално на домашно номер 3 съм отделил цял ден, в който се интересувах и търсих много допълнителна информация в интернет. Просто да бъда на ясно с повече материал, да науча и да придобия повече познания и техники. Като задачи зная, че съм предал и изпълнил всичко коректно, но винаги ли ще се оказва така, че има недоволни ?
Домашните работи, които проверих днес бяха изключително объркани и хаотични. В домашна работа номер 3 имаше проект за домашна работа от номер 1 на някои потребители. В домашна работа номер 2 на други имаше само колаж, така като бях направил аз. А в домашна работа номер 3 масово беше направено същото. Колажи на тема 'хелоуин' , както и корекциите на изображението от лекция номер 3 (което се оказва, че е трябвало да бъде предадено в домашна работа номер 2). Общо взето тези, които сме предали домашното от лекция номер две веднага след това сме в разрез с другите, които са си направили домашното на по-късен етап, гледайки от лекция номер 3. Недоразумението е голямо, особено за онлайн потребителите.
Разбирайки цялата ситуация, днес, докато оценявах, на никой не съм се правил на интересен, че домашното му било объркано или непълно. Оценявах само и единствено задачите, които са предадени. А по повод потребителя, който е бил 'ужасно' затруднен да свали архива и да прегледа папките ми за +2 сек. работа - извинявай ! Днес 70 процента от работите, които свалих и проверих бяха архиви. На едно момиче си играх половин час с домашната работа, защото файла беше над 300 мб. Беше непознат .'7z'. Трябваше да го обърна в архив, а докато зареди всяко едно от изображенията съм чакал близо 8 минути. Най-лесно щеше да ми е да насоля момичето и пръста да не си помръдна, но не го направих. Оцених й задачите, както и на всички останали потребители, винаги давам съвети и градивна критика. Хора, мисълта ми е, че ако ще оценявате домашни, то правете го поне с разбиране. Аз не съм от най-начинаещите, но има и хора, които за пръв път боравят с програмата и всичко е ново за тях. А и винаги си личи, когато една работа е претупана и некоректна, както и обратното. Това беше, което исках да Ви сподея.
Благодаря за отделеното време и за вниманието, както и на потребителите, които ми писаха вчера.
Супер ! Благодаря ти за отговора.