a.angelov
1316 Точки
hristo.dimitrov
8 Точки
a.angelov, копирах ти HTML и CSS в отделните файлове, но когато отида да видя какво се получило в хромето, излиза само HTML. инспектвам и ми казва, че не може да открие файла със CSS-а:
Failed to load resource: net::ERR_FILE_NOT_FOUND
file:///C:/SoftUni/Web%20Fundamentals%20(HTML%20+%20CSS)/02.CSS%20Basics/01.World%20Cup%20Brazil/style.css
някаква идея защо става така?
Здравей,
сигурен ли си, че style.css се намира в същата папка, в която е html файлът - пътя който е зададен при мен го търси в същата папка?
Ако се намира в друга папка, коригирай пътя. Също така провери дали съвпадат имената на css файла и линка в html-а - да не си записал css под различно име...
благодаря за отговора!
не те разбирам какво имаш предвид. не че си го написал неясно, просто съм зле с HTML/CSS курса като цяло. изпита съм го отписал, опитвам се да чета домашните на другите.
та, oпитах се да "уцеля" нещо от указанията ти:
- имената на CSS и HTML файла ми са еднакви- 01.WorldCupBrazil.css /(...).html
- css-са си беше в папката CSS, която WS създава за мен, след това го преместих и в общата, проектната, при html-a, пак без резултат.
- "сигурен ли си, че style.css се намира в същата папка, в която е html файлът"- не знам какво имаш предвид- че трябва да имам файл с това име някъде из проектната папка?
- "Също така провери дали съвпадат имената на css файла и линка в html-а "
в хедъра на HTML-a имам: <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
което замених с:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="01.WorldCupBrazil.css"> (името на CSS-a)
ако изобщо това си имал предвид... но и така не сработва.
Дай един скрийншот на папката където се намират файловете и качи кода някъде да го погледна.
Правилно си ме разбрал, но да видя все пак - не виждам друга причина да не ти намира css файла...
еми кодът е същия като твоя, все пак от теб го взех, с изключение на разлика в хедъра за линка на CSS, която каза да направя.
HTML:
http://pastebin.com/Q16FyukV
CSS:
http://pastebin.com/Wa4qaR9u
Качи някъде скрийншота - така споделен от твоя компютър няма как да го видя :)
еми... явно не знам как да го направя това. сега чета, ако успея, ще кача снимки. но... нищо особено няма- обща папка на проекта, в него разни файлове, един от тях е html-a, както и други папки, една от тях css.
благодаря за опита все пак! :)
и на няколко пъти съм те "докладвал", напълно случайно, извинявай за което, но... просто подредбата тук е някаква... безумна. на логичното, интуитивно място за "отговори" има сложен бутон "докладвай"...
еми добре, ще се "докладваме", щом това е най-важното...
Снимката трябва да качиш някъде в интернет и от там да вземеш линк към нея - може да го направиш и в някоя от социалните мрежи, или google drive /на Google/ или one drive /на Microsoft/ или още от множество други сайтове...
За мен единствената причина да не ти зарежда css файла е некоректно зададен път към него...
ПС. Ще го преживея докладването :) Предполагам модераторите няма много да ме порежат, като видят, че е по грешка :)
еми, нещо не се получава... как да е. благодаря все пак за опита! :)
P.S. еми... проблемът си е на сайта. модераторите биха могли да си го отбележат това като някакъв feedback.
посягам да отговоря и ми се предлага единствената възможност, чрез огромен бутон, да докладвам човека.
един вид, очакването е, че най-вероятно ще поискам да рипортна този който ми е писал, а не да му отговоря.
и вече, ако случайно не желая да го рипортна, тогава трябва да се разходя нагоре един-два екрана до началото на кореспонденцията, та да цъкна на добре наврения между други бутони "коментирай".
пълна глупост!