Некоректно проверяване на домашни
Колеги, тази нощ съм получил три коментара за проверка на домашни. Искам да ги споделя, за да ви дам пример КАК НЕ ТРЯБВА да проверявате домашните на колегите:
1. Данчо, Данчо. Ако това си ти брат... Нямам никакви забележки. Нито съм ти на нивото нито съм ти на акъла,че да ти казвам грешките в това или онова. Трябва да ми обесниш как става това с атрибутите защото наистина така и не разбрах за какво са мамка му ! Пълно 10 и успех...занапред
2. От 4 домашни за 3-ти път проверявам същото. Не знам дали си автора, едно нещо ме навежда на мисълта, че не си TASK.txt се отнася за 3-та задача, която в първия случай, който проверих беше в проекта, при теб въобще я няма и от тази гледна точка, защо е там? Както и да е, желая ти успех. Знам, че всички нямаме време, но поне можеше да се потрудиш да промениш малко кода, въпреки copy-paste. Мисля, че оценка различна от нулата ще е добре, а аз нули не давам.
Както знаете, не съм данчо, а и голяма част от домашните си по темите от ООП съм ги публикувал във форума (беше голяма грешка) един от първите.
Съжалявам за нарушаването на анонимността, но при положение, че през целия курс до вчера бях получил само една проверка и два от коментарите да са горните ми е малко в повече.
Мисля че е крайно време на Софтуни да им светне червената лампичка, че системата за проверка на домашни НЕ РАБОТИ и да не продължават да ни ядосват и мъчат насила със задължения, които явно няма да се научим да изпълняваме.
Ами аз лично споменавам кое ми е харесало в домашното, ако са спазени всички принципи на ООП, че и на КПК, го казвам и така.
След като Наков обясни (в горния пост и в откриващата лекция по JS OOP) основната цел на проверката на домашни, мисля, че е достатъчно да напишеш, че всички задачи са налични.
Освен ако не попаднеш на някой, който разбира концепцията иначе, като Кико например (виж тук)
За такива случаи трябва да проверяваш по едно-две домашни отгоре, или просто да разчиташ да попаднеш на по-благосклонни колеги.
В тази връзка, quickben, мисля, че си прекален песимист, надали 70% от хората, ще ти цъкнат "неполезен" на краткия коментар, та проверяваш по 10 (!!?!) домашни.