Професионална програма
Loading...
MarioDandarov avatar MarioDandarov 27 Точки

Ниво 2, повтаряне, поправителна сесия, студентски права

Здравейте на всички. Имах малко лични проблеми и изостанах доста с ООП и респективно JavaScript OOP и вероятно и JavaScript Apps.

В момента уча всеки ден по 5+ часа, пиша домашни, но се съмнявам да взема и този изпит както и следващия от нивото.

Въпроса ми е как точно стоят нещата с повтарянето на ниво, дали мога да повторя пак незадължителните курсове(в случая КПК), дали ми се зачитат домашни които съм дал за това ниво?

Също така нищо не намерих за поправителната сесия за ниво 2, ще съм благодарен, ако някой подаде някакво разписание.

Водя се студент в МТМ и желая да си запазя правата там, което мисля, че ми усложнява ситуацията.

 

Не зададох въпроса лично към СофтУни, защото мисля, че има и други, ако не в моето, то поне в близко до моето състояние.

3
Въпроси за SoftUni
Petya avatar Petya 2461 Точки

Накратко:

  • Можеш да повториш нивото, разбира се. Няма незадължителни курсове. Има такива, които можеш да не взимаш, ако си решил да "преследваш" само сертификат за професия. Но за да завършиш цялостното обучение за софтуерен инженер, което е разгърнато в 6 нива, 2 години, трябва да си взел всички изпити.
  • Домашните не се зачитат, но ако си ги пазиш, можеш да ги качваш в новия курс.
  • Поправителна сесия ще има, да. Тя ще е след като приключи ниво 2. Конкретни дати към този момент не мога да ти дам.
  • Можеш да продължаваш да си студент в МТМ, това че си забавяш обучението тук не пречи. Там трябва да си изкараш трите години, за да вземеш диплома.
3
MarioDandarov avatar MarioDandarov 27 Точки

Благодаря ти много.

Още един въпрос имам - тъй като завися от поправителната сесия, кога най-късно мога да се запиша за поправка на ниво 2?

Да разбирам, че нямам проблем със МТМ и от следващата година(октомври, до колкото знам) започвам успоредно със СофтУни обучението си и там? Всмисъл такъв, че няма да се забави следването ми там, заради забавянето с 4 месеца в СофтУни?

0
Petya avatar Petya 2461 Точки

За миналата поправителна сесия записване за изпитите имаше непосредствено преди изпита, предполагам тази тенденция ще се запази.

А що се отнася до МТМ - не би трябвало да има проблем и да ти се забави обучението там. Като си правиш нещата, които изискват от там, всичко ще е наред.

1
06/11/2014 23:58:30
Dzhuliya avatar Dzhuliya 5 Точки

Здравейте, искам да попитам дали при 8 месечното обучение съм като наблюдател в курсовете, защото когато вляза в някой курс за ниво 2 януари ми дава само да се запиша като наблюдател, а мисля, че бях чела че трябва да проверяваме домашни и т.н. Платила съм си нивото, така че не би трябвало това да е проблема. Благодаря предварително :)

0
Petya avatar Petya 2461 Точки

Здравейте, при 8-месечно обучение (повтаряне на нивото) имате същите права като онлайн/присъствен студент, не като наблюдател. Просто сте платила преди малко, а системата не записва автоматично всички с плащане, трябва да се пусне заявка :) До няколко минути ще бъдете записана в курса.

0
Dzhuliya avatar Dzhuliya 5 Точки

Ясно. Благодаря много за бързия отговор, просто се зачудих какво става, понеже получих потвърждение за плащането на имейла и затова реших да попитам :)
Извинявам се за досаждането :)

0