Професионална програма
Loading...
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

За предпочитане ли е да пишем детайлни обяснения, когато правим задачите от домашното?

Здравейте на всички !

Бих искал да ви попитам един въпрос.

Мисля, че беше на миналата лекция от C# Basics "Вход и изход от конзолата ", преподавателият каза, че в задачите на изпита за влизане в "Software University" няма да има такива обяснения в задачите, каквито сега пишем на някой задачи. Например когато задачата изисква да се въведе число и ние пишем в конзолата да изпише "Check a number: " или пък например, когато изпишем дадено число/текст в конзолата да изписва отговор и обяснение, като например "Това число може да се дели на 2 .... защото еди какво си ... " и подобни примери в които пишем да изскача текст в конзолата по време на изпълнение на дадена задача.


Изскача ми един въпрос. В плюс ли е да пишем в задачите от домашната работа такива детайлни обяснения да изскачат по време на изпълнение на задачата или е по-добре да не пишем никакъв допълнителен текст за улеснение на човекът изплъняващ задачата? А вместо това направо да си изскача "True" или "False" ако е задача с булеви израз, без да добавяме текст, който да изскача в конзолата, който да обяснява защо резултата е "True" или "False" или пък всякакви други примери, без значение дали става въпрос за булеви изрази или за такива от друг тип, в които в зависимост от написаната стойност конзолата изписва даден резултат и ние правим така, че да изскача и допълнителен текст към изписващият се резултат за по-голяма яснота и по-детайлна информация относно причината да се изпълни дадена задача по определен начин след въвеждане на определени стойности?

0
Programming Basics 18/11/2014 14:09:10
Jinjaar avatar Jinjaar 347 Точки

 Здравей колега!

Мисля че не е нужно да описваш подробно инпута и оутпута, примерно в какъв рейнч трява да е числото и тем подобни.Можеш да улесниш Иузера като му напишеш ваведи стоност примерно за a= на еди си колко и тн. Слагай кратки и ясни пояснения ако така повече ти харесва, но все пак не прекалявай. Успех и все пак най важното е кодът да е верен. :)

2
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Здравей, колега !

Благодаря ти за съвета.

БОГ да те благослови.

-1