Проблем с задачите за ООП в JS
Здравейте, имам проблем с OOP-то. Гледах първата лекция за JS OOP, oпитах се да реша домашното но не успях. Изгледах я отново и мисля, че втория път добре я разбрах, тръгнах пак да го решавам, и дори не ога да започна. Гледах как колегите са я решили и прегледах всички решения, но във всички имаше неща, които не бяха показани в лекцията и не успях да ги осмисля. Ако някой е бил в това положение ако може някакъв съвет, защото губя супер мн. време с това да гледам лекции, да се опитвам да разбера кода на другите и в крайна сметка от понеделник не съм успял да напиша и 1 ред код по домашните. Знам, че съм изпуснал сроковете за домашните, но се опитвам да се подготвя за поправителните изпити. Прочетох и Java Script The Good Parts, имам регистрация в Pluralsight и там гледах някои лекции но те или са доста по елементарни или за доста по напреднали. Общо взето губя много време в опити а ефекта е никакъв и дори при тази голяма коледна ваканция, почвам да се плаша, че времето си минава бързо а нямам напредък. Интересното е ,че функциите ги разбрах поне как се декларират и що горе как работят, рекурсията на теория също и нещата за скоупа, вложените функции също мисля, че ги разбрах на теория как работят. Някакви предложения как да се справя с OOP-то ?
Явно е концепцията, имаш ли някакъв линк за това което трябва да прочета ?
За четене: http://www.inf.ufsc.br/poo/smalltalk/ibm/tutorial/oop.html
За гледане/слушане: http://www.youtube.com/watch?v=8aGGb9WwJCI&list=PL1zMmEDXa_Z8uHtKAl-zSrBFDRNq8JDFG
Ако не ти бъдат полезни, прерови гугъл, наистина има адски много материали - чети (и коди, по възможност на език, на който ти е лесно) докато започне да ти се изяснява :)
Благодаря ти, пуснах го видеото и ми се струва, че го обеснява на супер достъпен език и мисля, че ще ми помогне да го разбера най-после. Само още един въпрос, в началото на лекцията за ООП в JS, наков каза, че ооп в JS не е като нормално OOП, до колко си приличат ООП в PHP i v JS ?
Концептуално си приличат. Синтактично - не. Но синтаксиса ще го напаснеш много лесно, когато ти е ясно какво трябва да се случи.