[Course] JS OOP - Впечатления/оплаквания/предложения - Ноември 2014
Здравейте, тъй като не видях подобна тема, поради неизвестни за мен причини, а още от изпита искам да я напиша викам да си излея душата. Някой от нещата ги написах в анонимната анкета, обаче след оценяването има нови повдигнати въпроси. А и не ме интересува дали съм анонимен или не.
Та по темата, да започнем още от началото. Аз бях на последния ден(мисля, не ги следя много много) - http://judge.softuni.bg/Contests/46/JavaScript-OOP-15-Nov-2014. Там интересното беше, че доста време не успях да изкарам повече от 60 точки, под повече време разбирайте +3 часа. Следователно аз си викам, че тва е няква много сериозна моя грешка и тръгвам да търся дълбоко проблема. Разбира се, не успях, и въпреки, че бях доста сигурен в JS знанията си, си тръгнах сразен. Непосредствено след изпита разбирам, че е трябвало да използвам някакъв си метод, че да изкарам изхода по един определен начин. Добре бе, аз от къде да знам(няма го в условието)? След това са пуснали отново тестовете без тези проверки и виждам, че имам 90 точки. Добре, хубаво, имам 90 точки обаче аз, като човек който не пише/предава/проверява домашни и не спами във форума разчитам единствено на изпитите да изкарам точките си и се чувтсвам пр***ан, защото едно е да търсищ грешка от за 40 точки, друго е да търсиш за 10.
Хубаво, това го изяснихме, сега дойде време за оценяването. Отварям си профила и гледам следния коментар на задачата:
"В compare фукнцията a.getStartDate() === b.getStartDate() сравнява по референция, т.е. трябва да се вземат датите с .valueOf(). Не се използва дадената formatTravelsQuery фукнция за форматиране на изхода. Всичко останало е отлично."
Тук са ми намалени точките, защото не съм ползвал въпросната функция. Добре бе, аз да не съм пророк или пък да ви науча всичките функции в Engine-a. Дошъл съм на изпит, а не на гадаене. Знам, че ще ми кажете, че в практиката трябва да се ориентираш в чужд код. Е познайте, знам, обаче там имам ясни спецификации и знам какво трябва да стане вместо да налучквам 3 часа.
Абсолютно съм отворен за всякакви въпроси и отговори.
Като final words, ще кажа, че това не е първия слаб изпит обаче тоя беше много зле и силно бих препоръчал на трейнърите да се стегнат. В академията на Телерик би било по приемливо да има такива неща тъй като там е безплатно(въпреки, че не е имало), но тук даваме пари и очакване нещо на ниво.