[Exam Problems] JS Apps - примерен изпит
Колеги, качил съм ви примерен изпит за JS Apps курса: https://softuni.bg/trainings/coursesinstances/details/11
Датите за изпита са:
- 10 декември (сряда), 16:00-22:00 часа
- 14 декември (неделя), 09:30-15:30 часа
Дата за лаба:
- 28 ноември (петък), 14:00-18:00 часа
Залата е претъпкана (вж. https://softuni.bg/home/schedule) и с много рaзмествания успяхме да вземем тези слотове. Няма възможност лабът да е вечер и събота и неделя, освен може би през нощта от 22 до 02 часа.
Наков
Амииииии, пишеш на съпорта на парсето и се надяваш да го оправят преди края на изпита :)
кофти ще стане ако се случи.
"ко праим ако се сецни и на изпита?"
Много се съмнявам, че сайт с такива претенции можем така лесно да го съборим... Но ако все пак по някаква причина пРасето се скапе, какво правим ли? Вероятно или ще ни бъде удължено времето на изпита, или нещо друго... Със сигурност няма да е голяма драма...
Здравейте,
и аз имам проблем от вчера с парс. При заявка за Delete, сървъра връща грешка 401 (Unauthorized). Регистрирала съм се с парола и т.н. ... Някой сблъсквал ли се е с тази драма?
Принципно не само с тази "драма" се сблъсках по време на този курси, ами и с още много други, които хвърляха различни грешки... Когато си погледнех по-внимателно кода обаче, намирах проблема и "драмите" изчезваха... Може би е добра идея да си пейстнеш кода тук, така че хората да погледнат къде може би грешиш...
Ами идеята е тренировка с база от студенти, съответно Delete секцията:
function deleteStudent() {
$.ajax({
url: "https://api.parse.com/1/classes/Student/" + getStudentToDelete()[0].objectId,
type: 'DELETE',
contentType: 'application/json',
data: JSON.stringify({
"name": $('#deleteStudent .nameField').val(),
"school": $('#deleteStudent .schoolField').val(),
"grade": parseInt($('#deleteStudent .gradeField').val())
}),
success: success,
error: error
});
}
var getStudentToDelete = function () {
var studentName = $('#deleteSelect').children(':selected').val();
return students.filter(function (students) {
return studentName == students.name;
});
}
ObjectId влиза правилно в ajax, JSON работи коректно в другите заявки, през Postman работи ...
Аз лично не виждам никъде хедъри, аз забелязах, че при неправилни хедъри дава грешка при автентикация парса няма как да знае, че заявката идва от логнатия юзер, и най важното щом имаш права трябва да пратиш във хедърите и сешън токен-а
Да, преди малко и аз открих очевадното. Човек като се зарови в сложнотиите, прави този род пропуски :)
Програмирането по принципс си е сложнотия, съпроводено с доста "сложнотии"... Когато човек не си хаби енергията излишно, а реално се концентрира върху отстраняването/решаването на "сложнотиите", нещата имат и по-голям шанс да се получат :)
До сега не е падало. Ако търсиш "прасе.ком", може и да не сработи. Правихме тренировки за изпити, лабове, всичко, бачка си. Освен това на тези хора бизнесът им е в клауда. Дизайнато е да не пада. Ако падне, ще търсим решение, но никога не се е забавяло при мен за повече от секунда.