[Exam Problems] C# Basics - 25 July 2014 - Problem {1} - Electricity
Колеги искам да помоля ако някой може да види грешката и да ми каже защо като реша задачката по този начин ми дава 35 точки, гледах и авторското решение и не мога да разбера защо не ми изкарва пълен брой точки? http://pastebin.com/cE9zyHfn
P.S. Понеже ако разликата идва от тази една минута която е след крайният час (14:00 to 18:59), значи задачката не е зададена коректно понеже тази една минута консумация не трябва да се включва.
Така е, защото реално минутите нямат значение, защото забележи как са зададени часовете:
Ако например часа е 18, нас не ни интересува колко минути точно е след 18, защото колкото и да са то пак влизаме в този интервал 14:00-18:59. Вече ако сме в следващия интервал часа трябва да започва с 19. Същото се отнася и за крайните стойности на другите интервали. Тоест ако е 23 часа (без значение колко минути след 23 часа е) то винаги сме във втория интервал и респективно без значение колко минути след 8 са минали ние пак сме в 3-тия интервал, затова се получава така че минутите не са от значение за проверката.