Професионална програма
Loading...
MartinBorisov94 avatar MartinBorisov94 52 Точки

Събиране на полезна информация за видео карти

Здравейте. Първо весели празници и браво на хора, които въпреки празниците не забравяме за нашия любим/ полезен форум.

Да мина на въпроса ми. Миналата година събрах една доста прилична машина с 4 то поколение на intel core процесорите и доволно рам. Една година доста игри вървяха (не флагмани разбирасе), но както се очаква вградената не е кой знае колко способна видео карта. Предполагам, че до няколко месеца ще си пазарувам видео карта та ако може да предложите линкове да попрочета. Не да отида 'бос' в магазина и да ми набутат нещо. Преди години пазарувах една видео карта 512мб (знаеме колко много бяха тогава) и въпреки това беше много "съката". Приемам всякаква информация (линкове, обяснения, бенчмаркове).


п.с. console.log("Xo Xo Xo Merry Christmas");

Тагове:
0
Хардуер
hristolilov avatar hristolilov 394 Точки

Такаааа.... Първо - вземи си NVIDIA.Причини:

-Те се докопват първи до игрите и ги оптимизират да работят на техните видео карти.

-Имат си физика, минаваща през видео картата, което ти пести до 50% CPU load при някой игри.

-Имат ред други технологии като реалистична коса, дрехи, специални видове АА и тн.

Като цяло Nvidia са gaming фокусирани, докато ATI са повече за професионална употреба - 3д графики, видео рендеринг и тн.

Като правило ако името на видео картата започва с GTX - няма да сбъркаш.Това са им флагманите и дори и на най-евтините варианти вървят всички нови заглавия на high.

Имай в предвид обаче, че са черни дупки за ток и трябва да провериш дали захранването ти има съответните накрайници и мощност за да ги поддържа.

Ако те притесняват цените - в OLX има доста голям избор на половин цена. Видеокартите по дефиниция са почти вечни, така че ако работи като я купиш - ще работи докато не я счупиш.

0
dani_ddd avatar dani_ddd 82 Точки

С това, че били почти вечни, тотолно ме загуби. Видео картата е една от най-бързо амортизиращите се части, на един гейминг компютър.

1