Професионална програма
Loading...
jabalka avatar jabalka 960 Точки

[Exam] КПК - Впечатления, решения, резултати

Здравейте, хора.

Мина последния изпит от второ ниво. Може би и вие като мен с любопитство и леко вълнение очаквате резултатите от оценяването или пък не.

Колкото повече научаваме, толкова по-интересни стават проектите и изпитите. Успях някак да обърна отношението си към изпитите - от притеснение как ще се справя към любопитство какво са ни подготвили като проблем от СофтУни и вълнение, че ще се изправя пред нов интересен проблем и ще натрупам нови знания и опит. За вас как е усещането? Какво е във вашите очи явяването на изпит?

И по същество - за изпита по КПК. Бях на първия - от 10 часа сутринта. Задачата ми се видя добре подготвена. Закачките в кода ми се видяха доста освежаващи и погледах 10-ина секунди от видеото на брата на кодописеца :) Вие? Много ми е интересно да разучавам и подреждам чужд код и да търся как работи. Предизвикателство си е. Чак имам мерак да си го разцъкам още,като се наспя :) Иначе рефакторирах доста (може още доста). На едно място ми беше трудно да преименувам единия "пакистански" метод. Доста гледах кода, за да реша как е добре да се казва. Намерих единия ботълнек - в стринговете, разбира се. За други- не знам - имах едно предположение, ама не се оказа вярно - не ми и останамного време да го търся. Трябваше да отделя повече време на тестовете - можеше още там да дам на света :D Имаше няколко излишни парчета код тук-таме... Ще ми е интересно да видя авторско решение :)

Та така - иначе за курса - определено ми се отрази това (неблагоприятно), че курсът беше толкова разтегнат във времето. Трябва ми повече самодисциплина, за да се подготвям по-последователно. Колкото повече научавам, толкова повече разбирам колко много има за учене и колко малко знам всъщност :) Забавата на това да си разширяваш полето на знание ;)

Дано сме се представили всички добре и така - напред и нагоре :)

Успех на поправителните (който ще ходи)!

Ще се радвам да споделите как мина изпитът за вас :) Пък и Ниво#2 като цяло...?!?

6
C# OOP Advanced
achebg avatar achebg Trainer 387 Точки

Колеги, пълните резултати от редовния изпит по КПК са качени в системата. 

За всички, които имат желание да се явят на поправка/повишение - утре (23/01) от 9:00 до 9:50 ще имате възможност да заплатите за изпита.

2
IvayloNikolov avatar IvayloNikolov 14 Точки

А от контактите ми бяха казали, че има грешка в протокола ми и ще ми оправят оценката. Може ли да ми кажеш какво се случи с моя случай. 

0
achebg avatar achebg Trainer 387 Точки

Не е имало грешка в протокола по КПК. Имаше хора, които не са предали изпита като домашно в системата, а само в judge. Тези хора получиха оценка по-късно, защото трябваше да ги търсим един по един и да сваляме решението им от judge.

0
22/01/2015 23:15:45
IvayloNikolov avatar IvayloNikolov 14 Точки

А има ли шанс все пак да има объркани някакви резултати, защото имам по-малко точки от ръчното оценяване, отколкото от 13-те точки от Джъджа, които имам?

0
22/01/2015 23:22:18
achebg avatar achebg Trainer 387 Точки

Имаш с една точка повече на ръчната проверка, отколкото от Judge.

13 точки от Judge се хващат с оправяне само на бъговете, което ти носи 6 точки на ръчна проверка. Големите точки от ръчна проверка се взимат при правилно рефакториране на код и правилно написани тестове.

0
IvayloNikolov avatar IvayloNikolov 14 Точки

Мерси за отговора все пак. Очаквах поне от 10-те юнит теста и рефакториране да доизкарам допълнителните 2-3 точки, които са ми нужни за взет изпит laughing

1