Професионална програма
Loading...
mar0der avatar mar0der 191 Точки

[Test-Контролно] - 15 Януари 2015 - резултати и впечатления

Здравейте,

мисля че най - накря се появиха резултатите от първото контролно и искам да пусна тема за отзиви и резултати. 

Linux System Administration (Oct 2014) - Тест : 37

Това е малко неясно за мен как се транслира към оценка по шестобалната система. Ако максимума е 50 точки и се интерполира трябва да е малко под 5 ама не съм сигурен. За въпросите мисля, че зиписахме доста по другите теми няма да коментирам повече. 

Как мина при вас теста?

2
Linux Курсове 24/01/2015 11:05:57
mihayloff14 avatar mihayloff14 825 Точки

Здравейте,

Аз изкарах 42т. и що горе очаквах някакъв подобен резултат от порядъка 4.50-5.00

Аз лично, не съм се занимавал с линукс преди или по-точно заниманието ми се изчерпваше с това да инсталирам Ubuntu, да си поиграя 1 месец и да спра.

Относно контролното. Не мога да кажа, че въпросите бяха неподходящи. Да, вярно имаше някои по-тривиални въпроси, които обсъдихме в една друга тема отнасяща се за "синтаксиса" на командите, които наистина имат нужда от назубряне за да се решат. Останалите ми се сториха доста интересни като например тези свързани с sed, regex и IDE. Това което според мен липсваше бяха въпроси свързани с bash scripting и някои тексто-обработващи команди като tail, head, cut, с които можеше да се измислят доста интересни въпроси.

Мисля че курса е доста полезен и научих доста неща от него. Въпреки че съм начинаещ, успях да усвоя голяма част от досегашния материал. При мен проблема беше че по време на присъствените лекции доста се разсейвам и не разбирам голяма част от преподавания материал. Когато ги гледам след това на видео, ми се проясняват доста неща.

Съгласен съм, че материалите от курса са хаотични и както каза колегата, понякога единствените материали са видеата от лекциите. Разбира се, има и някои материали от GitHub профила на hackman, за всяка лекция, но те са по-скоро допълнителни материали. Затова и се захванах да си водя записки докато гледам лекциите, за да мога да имам все пак някаква референция към минали лекции, а не да се налага да гледам лекциите на ново.

Друг проблем е, че организацията на самия курс е проблемна и, както някои споменаха в друга тема, връзката между екипа и лекторите е тромава и следствие от това често закъснява качването на видеата, а виждам че записите от камерите са качени доста не на място в страницата от курса.

Относно воденето на самите лекции, безспорно Мариян си е качествен лектор и нямам критики относно този аспект от курса.

Като цяло, мисля че курса е много интересен, полезен и е подходящ за начинаещи, но има какво да се подобри в самите материали и организация.

0
24/01/2015 12:15:31