[Homework] C# Basics - Математика за програмисти - Problem {1} и {2}
Здравейте,
Отговорите, които съм получил на задача 1 и 2 от домашното са следните:
Задача 1 - Условие: Find the 24th, 101st and 251st prime number.
Отговор: 89, 547, 1597.
Задача 2 - Условие: Check if the 24th, 101st and 251st prime numbers are part of the base Fibonacci number set. What is their position?
Отговор:
89 is a part of the Fibonacci number set. It position is 11.
547 is not a part of the Fibonacci number set.
1597 is a part of the Fibonacci number set. It position is 17.
Интересува ме дали отговорите ми са верни, защото колеги от курса са получили различни отговори от моите.
В случай, че не са, това ще компроментира и оценките, които давам на оценяваните от мен домашни.
http://www.maths.surrey.ac.uk/hosted-sites/R.Knott/Fibonacci/fibtable.html
Това е сайта който аз съм ползвал и мисля,че са ти верни Фибоначи числата.А относно prime numbers ползвай Sieve of Eratosthenes up to 260.И при мен числата са същите така,че ако си грешиш............греша и аз :).Успех за напред и се надявам да ме приемат и да Ви нарека колеги :)
Здравей,
Объркването идва от там че когато започнем да си броим пръстите на ръцете, започваме от 1 а не от 0 ;). Често споменават по лекциите в началото че компютъра започва от 0, защото за него това е 1-вата цифра.. освен ако не му кажеш друго за него е така. И за това има леко объркване.. свикнали сме по друг начин.. не че е неправилен.
В задачата до колкото си спомням условието не беше изброй прайовете, а каква им е позицията във Фибоначи редицата и затова мисля че стана тази мешеница на колегите по горе. Много е важно да прочитаме условието правилно, така ще е и за напред, ако не се оплетеш в условието всичко ще е наред ;)
Предполагам си от новият курс Февруари... ще ти дам един съвет ако искаш го пробвай, аз поне така си го обясних това с бройните системи, затова и написах така горния пример. Вземи си лист и химикал( става по разбираемо от нотпада или каквото и да е на компютъра) и напиши шеснайсетичните числа до 48 по начина който съм направил по горе... без да гледаш от друг източник, спрямо твоите разбирания. Лесно е на пръв поглед, но дава една друга гледна позиция или поне за мен беше така... ще я разбереш ако го направиш... 0,1,2... A, B ,C.. до ~48-мото число :)
Успех и на теб!