Профил
Loading...
vladimirov avatar vladimirov -6 Точки

Оценки, презаписване на ниво

Вече 10-11 месеца уча в СофтУни, броя и нулевото ниво. Сега приключих второ ниво и от СофтУни имам много щедро предложение да презапиша нивото, защото не съм усвоил материала. Да презапиша второ ниво само срещу 100 лв(онлайн), а те с радост ще ми предоставят същите материали, които вече ми бяха предоставени. Много приятно предложение да загубя 4 месеца от живота си.

Защо ме спират да запиша 3-то ниво? Защото нямам изисквания минимален брой взети изпити, който както те пишат е само 4. Само 4. Имам невзет по КПК и нямам оценка по AngularJS. Нямам оценка, защото не се явих на защита. Не се явих на защита, защото за мен курсът беше слаб и е наглост хора, които не могат да направят един добър курс да ми поставят оценка. Защото това което се прави с част от курсовете е едно отбиване на номера, че е предаден определен материал и ми писна да го правят. Нищо общо с качествено обучение.  Това претупване и отбиване на номера не го приемам за курс, но ако държат да го броят оценката ми е Отличен 6 и си я поставям аз, защото аз съм си преподавал  и сам съм си учил, и съм много доволен от себе си. Има още нещо второ ниво започна като ниво от 4 курса за 4 месеца и премина в 5 курса за 5 месеца. Мен пита ли ме някой дали искам това?

Нямам договор в който пише, че ще повтарям или ще спирам обучението при два невзети изпита. Искам да уча SQL, защото се търси повече от Angular, а защо ме спирате? И като твърдите, че не съм усвоил материала двата курса JavaScript SPA и AngularJS много си приличат, дори заданията са подобни едно на друго. Малко HTML + REST заявки е и в двете места. По JavaScript SPA имам 4,98. Това, което не съм усвоил са юнит тестовете. Те ми трябват за да си взема оценката по КПК и да ги науча за да си взема оценка са два-три дни, а вие искате да загубя 4 месеца. Няма да стане. Това което може да стане е да ми се извините адекватно и подобаващо, но в замяна до момента получавам личното мнение на хора от екипа, че не съм бил прав да бъда ядосан???

-30
Въпроси за SoftUni
quickben:
Темата е изчерпана.
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки
Best Answer

Цялата тема е просто погрешна откъдето и да се погледне.

Първо, заглавието. "Оценки, презаписване на ниво." Какво общо има темата с оценките? Имаше наскоро хейт относно разминаването на предварително поставените критерии и реалните оценки по един предмет, но тук и грам не се засяга подобен проблем. Не ти харесва концепцията за презаписване на ниво ли? Че тя е само от полза, другата опция е - повтаряне на цялото обучение от начало. Това ли предпочиташ? Или третата - да се пускат напред хора без изпити, без нищо?

"оценката ми е Отличен 6 и си я поставям аз, защото аз съм си преподавал и сам съм си учил, и съм много доволен от себе си." В коя образователна институция това е адекватно? Където и да отидеш да учиш е ясно, че само и единствено институцията има правото да оценява знанията на учащите и да преценява имат ли те нужните знания да продължат обучението си или да завършат. Да се оценяваш сам е меко казан арогантно.

"Искам да уча SQL, защото се търси повече от Angular, а защо ме спирате?" Ами защото си има процедура. SQL се учи в ниво 3, а за да се обучаваш в ниво 3 трябва да си завършил ниво 2, а за да си завършил нивото трябва да имаш най-много един невзет изпит (което от поне няколко месеца ежедневно го виждам някъде обяснено). Доколкото разбирам си съвсем наясно с всички тези предпоставки и в частност с последната. Никой не те спира да гледаш лекциите по SQL; пък може като ги изгледаш да си поставиш оценка отличен 6.

"JavaScript SPA и AngularJS много си приличат, дори заданията са подобни едно на друго. Малко HTML + REST заявки е и в двете места." Като са толкова близки предметите, какво ти костваше с малко HTML + REST да отидеш на една защита и да изкараш някаква оценка?

"вие искате да загубя 4 месеца" Не, СофтУни искат хората да се научат и като завършат да бъдат кадри на ниво. И затова се дава възможност - който по някаква причина не успее за 4 месеца да научи каквото трябва, да го научи за 8 месеца. Аз доколкото разбирам ти нямаш никакви проблеми с тази концепция, просто си бесен, че не са те оценили подобаващо и че те карат да спазваш правилата, които всички останали спазват.

"Това което може да стане е да ми се извините адекватно и подобаващо" Аз мисля, че ти дължиш извинение на доста хора, защото се изказваш изключително грубо и нападаш лично почти всеки, който реши да ти отговори на несъстоятелните искания.

Че има какво да се желае от СофтУни - факт. Но има няколко типа хора. Такива, които очакват с фуния да им се налее акъл в главата и като им се каже, че не се справят на нужното ниво, предявават само претенции. Такива, които като видят, че нещо не е наред дават конструктивна критика и предложения кое как би било по-добре да се направи в бъдеще. И такива, които реално се заемат да направят нещата по-добри, с лични усилия.

Това, което отличава първата група от другите две е, че вместо да разглеждат университета като общност от хора, които искат да се развиват и си помагат взаимно, те гледат на него като на сергия от битак, където може да дадат 2 лв. и да получат знания наготово. Еми не става. Ако намериш място, където става - успех ти пожелавам там.

Аз мисля, че темата е крайно време да бъде заключена. И нямам никакво желание да чета поредна лична нападка от страна на автора. Предполагам никой не я е репортнал заради сеира, но нещата отдавна прекрачиха границите на смислената комуникация.

10