Професионална програма
Loading...
Petya avatar Petya 2460 Точки

Нова концепция за проверка на домашни: до 3 дни след изтичане на срока за предаване

Здравейте, колеги,

Както знаете, всички в СофтУни ценим високо Вашето мнение и се опитваме да се вслушваме и да променяме това, което не Ви харесва и което може да бъде подобрено с наличните ресурси. Във връзка с оплаквания, че моделът на проверка на домашни не работи добре, и вследствие от предложение, направено от RoYaL в една от темите във форума, въвеждаме ново правило. Спрямо него домашни от определена лекция ще могат да бъдат оценявани до 3 дни след изтичане на срока за предаване на решенията за същата лекция. Тоест за да получите точки от проверка на домашни, трябва да:

  • сте предали своето домашно за лекцията;
  • да е изтекъл срокът за предаване на домашното;
  • да сте проверили поне 3 домамшни и оценките Ви да са маркирани като "полезни" от проверявания, като проверката трябва да е станала в срок от 3 дни от изтичаве на срокът за предаване.

Нашите мотиви:

  • писането и проверяването на домашни е важна част от нашата концепция за практическо обучение;
  • прегледът на чужд код е важна част от ежедневието на всеки програмист;
  • докато проверявате може да срещнете решение, за което Вие самите не сте се сетили;
  • по-полезно е да има коментари и оценки към домашно няколко дни след като сте го предали, а не след като мине целият курс, заедно с изпита.

Промяната ще влезе в сила за започващите курсове:

  • за ниво #2 - от JavaScript Applications November 2014;
  • за ниво #1 - от PHP Basics November 2014;
  • за новоприетите от Януари - от Java Basics January 2015.

 

Екипът на СофтУни

51
Важни съобщения 19/11/2014 14:01:15
nina75 avatar nina75 143 Точки

Здравейте, спрямо тази логика срокът за оценяване на домашното от темата 'Дефиниране на класове' от курса ООП-януари 2015 не трябва ли да е 30.01.2015/23.59 ? Крайният срок за предаване беше 27.01.2015/23.59. Извинявам се за въпроса, ако бъркам нещо :)

 

2
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Един колега пусна снощи тема по въпроса, аз преди малко писах мейл на екипа. Не си се объркала.

0
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 830 Точки

Аз докладвах сутринта за грешката чрез бутона "Докладвай грешка". Сега видях, че са го пуснали отново. Друг е въпроса, че според мен трябва да го удължат поне до събота до обяд.

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

И аз тръгнах през бутона да докладвам, но там има надпис, който казва, че той е само за материалите и ако има други проблеми да се ползва формата, затова ползвах нея :)

Намекнах, че няма да е зле предвид недоразумението срокът да бъде удължен, но не знам дали ще реагират.

1
gpetr avatar gpetr 12 Точки

Аз съм потресен от отношението на техния customer service. Току що говорих с тях и ми казаха, че в момента го оправят. Намекнах и аз, че сега трябва да тръгвам за лаб, който е до 22:00 и после имам 2 часа път и няма как да проверя домашните днес. А днес цял ден имах време да проверявам домашни, разчитайки на това, че до вчера срокът си изглеждаше нормален, т.е. до днес включително. А казвам на дамата, че не е моя вината за тяхната грешка на сайта, а тя ми се изрепчи, че съм имал 2 дни на разположение и е трябвало да го направя предните 2 дни, а не да чакам за последния ден. Защо съм бил спал предните 2 дни... Ужас, такова арогантно отношение към клиентите дори и при монополистите не съм срещал...

6