Loading...
TKlasnakov avatar TKlasnakov 28 Точки

[Technical Issue] Assus drivers in Linux Xubuntu

След протичането на изпита и моето неуспешно намиране на свободен работещ компютър, на който да си проведа изпита реших да си купя лаптоп като всички нормални хора :) Ето ме днес с нов лаптоп и редица въпроси, на които не мога да отговоря. Реших да не си слагам Windows на лаптопа, защото Linux ми хареса и искам да го разуча, а имам ли Windows .... ще имам лесно решение на въпросите :) За това си инсталирах Xubuntu (каква изненада след като курса ни по Java беше на него) обаче срещнах следния проблем. Не мога да си намеря драйвери за wireless. Лаптопът е Assus K555L. Доста нов модел е и не знам дали изобщо има драйвери за wireless все още (говоря конкретно за Linux, защото за Windows 8 намерих). Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен :) Благодаря Ви предварително :)

Тагове:
1
Въпроси за SoftUni 11/02/2015 18:52:22
TKlasnakov avatar TKlasnakov 28 Точки

Може би малко избързах с въпроса и трябваше да се разровя още малко първо. Оказа се, че трябва да вляза в настройките на драйверите и да я Enable от там ... кой да ти каже, че е такава простотия. Иначе картата е BCM 43142, Ако някой все пак се сблъска с моя проблем - намира Additional Drivers от менюто горе в ляво и от там го Enable-ва :)

-1
11/02/2015 00:30:57
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.