Професионална програма
Loading...
zdgeorgiev avatar zdgeorgiev 57 Точки

Семинари - запис screencast

Здравейте,

Изключително много се радвам, че в последно време се организират все повече и повече семинари на интересни теми в СофтУни. Това, което лично мен(а предполагам и много други колеги) ме притеснява е защо не се записват screencast записи, а единствено от камерата. В целият плейлист Семинари в youtube канала на СофтУни от общо 54 записа, едва 6-7 са screencast, останалото е от камера.

Защо смятам, че записа от screencast е по-добър от този от камера?

  • В пъти по-добро качество на звука
  • Заради програмният код, който се пише

Поздрави на целия екип на СофтУни :)

 

7
Въпроси за SoftUni
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Това става, защото няма как да задължиш лектора да запише екрана, най-малкото, защото не всички имат софтуер с който да го направят. А не върви да ги караш да го инсталират отделно.

Варианта, които предложи Филип е удачен, но само в някои случай, защото повечето семинари включват специална конфигурация на някоя програма, OS или нещо други. 

Още повече знаете, че демата правени на един лаптоп може и да не тръгнат от раз на друг и ще има повече проблеми.

Освен това не съм много сигурен, че повечето лектори ще се навият да си заменят техните с служебният, дори и да е добър.

0
n.galabov avatar n.galabov 40 Точки

Прав си, Кико, но имаше един семинар за Ларавел, от който беше качено само видео от камерата на софтуни, а в youtube канала на gattaka човекът си беше качил видео.

3
zdgeorgiev avatar zdgeorgiev 57 Точки

Аз съм на мнение, че ще щом лекторът е решил да отдели няколко часа от ценното си време, за да презентира в област, в която е специалист, то не би било и кой знае какъв проблем за него да си качи допълнителен софтуер, който ще му даде възможност да запише screencast видео.

Доколкото виждам Camtasia си има и 30 дни Trial period. Така, че наистина не разбирам защо не се случват тези записи.

0